Ajax kijken vanuit het buitenland

Aanstaande zondag staat de eerste wedstrijd van het seizoen 2020/2021 op de planning. Als Covid-19 geen roet in het eten gooit, wordt om 14:30 in het Kasteel afgetrapt voor de eerste drie punten van het jaar. 

Voor veel voetbalsupporters is de eerste seizoenswedstrijd er eentje die ze absoluut live willen kijken. Kennismaken met de nieuwe aankopen, om te zien met welke elf spelers Ten Hag het seizoen wil ingaan en natuurlijk ook om gewoon weer te genieten van Ajax na een lange tijd zonder voetbal. De laatste competitiewedstrijd was 7 maart 2020 (een belangrijke 1-3 overwinning in en tegen Heerenveen).

Het leukste is natuurlijk om te kijken in het stadion zelf, maar dat zal dit jaar extra lastig zijn met alle regelgeving. Dus veel voetbalsupporters zullen in de weekenden minimaal twee uurtjes achter de TV te vinden zijn. Fijn is het dan ook dat Fox Sports dit jaar hun kanaal FoxSports1 bij de meeste providers aanbiedt op het open net.

Lastig om Ajax te kijken vanaf vakantieadres

Vervelend is wel dat Ajax, en het Nederlandse voetbal in het algemeen, vanuit het buitenland slecht te zien is. Ben je tijdens het voetbalseizoen op vakantie, dan zul je Ajax niet zo snel terugvinden op lokale televisie, omdat de eredivisie niet de meest aansprekende competitie is.

Maar nog vervelender is dat apps van tv-providers (NPO, Ziggo, KPN etc), die je op je tablet of telefoon hebt staan, in het buitenland geblokkeerd worden. Soms gaat het om de hele app, soms om bepaalde kanalen of specifieke uitzendingen. Voetbaluitzendingen vallen daar ook vaak onder. Fox Sports betaalt namelijk enkel qua rechten voor het uitzenden van de eredivisie in Nederland. Ben je in het buitenland, dan moet je die blokkade omzeilen om naar competitiewedstrijden. En dat geldt ook voor de wedstrijden in de Champions League bij Veronica en Ziggo.

Via een VPN naar Ajax kijken

Krijg je in het buitenland een melding als ‘Deze uitzending is niet beschikbaar op uw locatie’ op je app, dan weet je zeker dat dat te maken heeft met geografische blokkades. Gelukkig zijn die ook te omzeilen en kun je alsnog kijken naar Ajax.

Dit kan je doen door gebruik te maken van een VPN (Virtual Personal Network). Dit is een app die je op je device (laptop, tablet of telefoon) kunt installeren en waarbij je dataverbinding loopt via een extra externe server. Deze server kun je zelf binnen de app uitkiezen om je virtuele verblijfplaats aan te passen. Als je vanuit het buitenland kiest voor een Nederlandse server, wordt je virtuele verblijfplaats dan ook aangepast naar Nederland. Als je vervolgens je Ziggo of NPO app opent, zul je zien dat je nu wel weer kunt kijken naar naar de voor in Nederland beschikbare content.

Welke VPN app nodig

Hoe kies je een VPN app uit? Er zijn verschillende aanbieders te vinden, die ieder een specialiteit hebben. Deze ene VPN is vooral gericht op anoniem surfen, de andere VPN aanbieder richt zich op het beveiligen van data en de andere andere aanbieder op streamen. In het artikel: Ajax kijken vanuit het buitenland van VPNgids.nl staan een aantal apps die je kunt gebruiken. Ook kun je op hun website een groot aantal gratis aanbieders VPN aanbieders vinden.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.