Ajax kinderlijk eenvoudig langs ADO Den Haag

Ajax heeft zondagavond een simpele zege geboekt op ADO Den Haag. De Amsterdammers waren in de Johan Cruijff ArenA met 5-0 te sterk voor de club uit de hofstad. Devyne Rensch, Brian Brobbey, Edson Alvarez en Dusan Tadic zorgden er in de eerste helft al voor dat Ajax met 4-0 de kleedkamers opzocht. In de tweede helft maakte Davy Klaassen er nog 5-0 van.

De ploeg van Erik ten Hag was vanaf het eerste moment de bovenliggende ploeg. Ajax bepaalde het speltempo en werd maar weinig in de weg gestaan door ADO Den Haag. In de elfde minuut opende Rensch, die veel aanvalsdrang toonde, de score. Tien minuten later was diezelfde Rensch de aangever bij de goal van Brobbey. Ajax hield het ritme van elke tien minuten scoren aan en uit de kluts was het ditmaal Alvarez die het net wist te vinden. Vlak voor rust maakte Tadic er zelfs 4-0 van waarmee de wedstrijd in één helft al was gespeeld.

Dat was ook te merken in de tweede helft. Ajax ging nog wel op zoek naar meer treffers en al in de 50e minuut viel de 5-0 van Klaassen op aangeven van Neres. Een monsterscore leek in de maak, maar daarna hadden de Amsterdammers het vizier niet meer op scherp. Onder meer invallers Zakaria Labyad en Oussama Idrissi misten grote mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Aan de andere kant had doelman Stekelenburg een rustige avond en daarmee bleef het bij 5-0.

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Rensch, Álvarez, Martínez, Tagliafico; Blind, Gravenberch, Klaassen; Neres, Brobbey en Tadic

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.