Het ziet er naar uit dat Ajax klaar is op de transfermarkt. Dat meldt Freek Jansen op zijn twitter. De Ajax-watcher van Voetbal International plaatst nog wel enkele kanttekeningen.

“Als er niemand meer vertrekt” en Ajax houdt nog wel de ogen open voor een ‘buitenkansje’, meldt de journalist. Daar heeft Ajax nog anderhalve dag de tijd voor. De Amsterdamse club liet Davy Klaassen, Jaïro Riedewald, Kenny Tete, Diederik Boer, Heiko Westermann, Davinson Sánchez en Betrand Traoré (gehuurd van Chelsea) vertrekken voor ongeveer 80 miljoen euro.

Tegenover het vertrek van deze zeven spelers stond de komst van de volgende zeven spelers: Luis Manuel Orejuela, Maximilian Wöber, Siem de Jong, Dennis Johnsen, Benjamin van Leer, Klaas-Jan Huntelaar en Kostas Lamprou. De laatste twee spelers kwamen transfervrij over van Schalke en Willem II. Ajax spendeerde deze transferperiode ongeveer zo’n 15 miljoen euro.

Of Ajax sterker uit de transferperiode is gekomen is de grote vraag, maar Marc Overmars houdt netto een aardig zakcentje over.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)