Ajax komt niet verder dan gelijkspel tegen Rostov

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 16 augustus 2016 22:40 – Bron: Ajaxinside.nl

1454858342

De eerste ontmoeting met het Russische FK Rostov is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Hiermee zullen de Amsterdammers volgende week in Rusland dus minimaal één keer moeten scoren. Na een vroege achterstand wist Davy Klaassen vanuit een penalty de ArenA in extase te brengen.

In de eerste helft werd al gauw duidelijk dat Rostov het balbezit aan Ajax overliet en zelf loerde op de kansen die wellicht zouden komen. De Amsterdammers maakten het spel en probeerden dit uit te drukken in kansen. De eerste mogelijkheid was er dan ook één voor Davy Klaassen. Na een goede voorzet van Anwar El Ghazi kopte de aanvoerder echter in de handen van de doelman. Kort hierna was het Rostov dat op voorsprong kwam. Een vrije trap van Noboa leek houdbaar voor Cillessen, maar de doelman anticipeerde te laat en zag de bal achter zich in het net verdwijnen. Tien minuten na de tegengoal leek Ajax dan eigen wakker geschud. Met name Traoré liet zich zien en creëerde de nodige kansen voor zichzelf, maar keer op keer lag daar de goed keepende Dzhanaev in de weg. Kort voor rust kreeg de thuisploeg dan eindelijk loon na werken. Een ziedend schot van Bazoer belandde op de arm van een verdediger en scheidsrechter Collum legde de bal op de stip. Klaassen wist wel raad met dit buitenkansje: 1-1.

Ook in het tweede bedrijf was het spelbeeld hetzelfde. Ajax had de bal en Rostov wachtte rustig af tot de Amsterdammers kwamen. Maar waar het in de eerste helft regelmatig stormliep op de goal van de Russen, viel dit na rust erg tegen. Aan de andere kant werd Cillessen daarentegen ook niet op de proef gesteld. De grootste kans was voor de goed spelende Betrand Traoré. De huurling van Chelsea werd bediend door El Ghazi en kopte de bal richting het doel, waar opnieuw Dzhanaev redding bracht. Met Cassierra en Dolberg voor Younes en Traoré probeerde Bosz voorin nog een overwinning te forceren en daardoor automatisch zich een betere uitgangspositie te verschaffen. Dat lukte niet en zo weet Ajax wat het te doen staat in de return.

Opstelling Ajax: Cillessen; Veltman, Sánchez, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Traoré (82. Dolberg), Younes (68. Cassierra)
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.