Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 27 november 2009 16:18 – Bron: Ajax Life

Het Olympisch Stadion ziet er vandaag de dag niet meer uit als een Stadion waar Ajax ooit in gespeeld heeft. Herinneringen aan de successen die de Amsterdamse club daar boekte, zijn niet te zien. “Ik beloof dat Ajax zijn eigen plekje krijgt in de voetbalhoek van het stadion,” aldus stadiondirecteur Hans Lubberding in de nieuwe uitgave van Ajax Life, de krant van de Supportersvereniging Ajax.

Volgens Lubberding blijft het hier niet bij. Hij ziet Ajax graag nog een keer spelen in het stadion. op 3 april 1996 speelde Ajax haar laatste wedstrijd in ‘het Olympisch’, tegen Panathinaikos. Na dat duel is het flink gerenoveerd. Het stadion is nagenoeg teruggebracht naar het ontwerp van architect Jan Wils uit 1928. Als je op de middenstip van het stadion staat is het moeilijk voor te stellen wat zich hier allemaal heeft afgespeeld.

Als Nederland en België het WK 2018 krijgen toegewezen, dan moet het Olympisch stadion een van de speelstadions worden, Achter de schermen wordt hard gewerkt aan vernieuwde uitbreidingsplannen. Hoe het vernieuwde Olympisch Stadion er mogelijk uit komt te zien en voor andere info, zullen we moeten wachten op de nieuwe Ajax Life krant.  

Reageren op dit bericht