Geschreven door Michel Andersson – Uitgave: 07 juli 2009 12:48 – Bron: De Telegraaf

Het was al bekend dat Ajax profiteert bij een verkoop van Klaas-Jan Huntelaar. Ajax krijgt een percentage van de eventuele transfersom bij de verkoop van de spits. Wat nog niet bekend was, is dat zijn transfer naar Real Madrid gedeeltelijk opgebouwd werd uit prestatiecomponenten. Dit betekent dat Ajax nog steeds geld krijgt van Real Madrid, ook al wordt Huntelaar al na een halfjaar verkocht.

Ajax heeft destijds vast laten leggen dat de bonussen voor vijf jaar (de lengte van Huntelaars contract) gelden en gebaseerd zijn op de prestaties van Real Madrid, ongeacht waar de Nederlander speelt. De kooplust van de hoofdstedelingen zijn voor de Amsterdammers dus niet nadelig. Hoe groter de prestaties van Real Madrid, hoe groter de bonus voor Ajax wordt.

Een woordvoerder van Ajax bevestigd het gegeven tegenover De Telegraaf: “We worden er in elk geval niet slechter van”, vertelt de woordvoerder tegenover de krant. “We hopen echter ook dat het Klaas-Jan goed gaat”. Nu is het dus hopen voor Ajax dat het miljoenenteam van Pérez en Pellegrini ook voor goede prestaties gaat zorgen. Zo worden de inkomsten van de Amsterdamse club immers ook groter.  

Reageren op dit bericht