Ajax krijgt ‘wereldwijde primeur’ tijdens bekerduel

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 16 september 2016 15:37 – Bron: KNVB

1423213054

Ajax zal tijdens het bekerduel met Willem II te maken krijgen met een ‘wereldwijde primeur’. De KNVB gaat tijdens de wedstrijd gebruik maken van een videoscheidsrechter. Scheidsrechter Pol van Boekel zal assistentie krijgen van Danny Makkelie, die buiten het stadion in een wagen live meekijkt naar de beelden van de wedstrijd en de arbiter kan adviseren als het gaat om strafschoppen, kaarten en discutabele doelpunten. Een dag later tijdens Feyenoord – FC Oss zullen de rollen omgedraaid zijn. Dan zal Van Boekel assistentie verlenen aan Makkelie.

Gijs de Jong, operationeel directeur van KNVB is erg blij met de keuze van de FIFA om een Nederlandse wedstrijd hiervoor te gebruiken. “Dit is fantastisch nieuws. Wij hebben ons vanaf 2011 ingezet om de videoscheidsrechter in het voetbal te introduceren. Enerzijds door de technologie te ontwikkelen en anderzijds door een intensieve, internationale lobby. We doen dit omdat we het spel eerlijker willen maken en omdat we de scheidsrechter willen helpen bij zijn moeilijke taak. Dat wij dit nu als eerste land ter wereld mogen testen, daar zijn we erg trots op en is een groot compliment aan de betrokken medewerkers van de KNVB.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.