Ajax laat dure punten liggen in titelstrijd

Ajax heeft geen vervolg kunnen geven aan de uitstekende overwinning uit bij PEC Zwolle en het gelijkspel van concurrent PSV tegen Heerenveen. In de eigen Johan Cruijff Arena hield een stug ADO Den Haag de ploeg van Ten Hag op een gelijkspel. Daarom moeten de Amsterdammers nu afwachten wat PSV gaat doen in de topper tegen Feyenoord. Dani de Wit maakte diep in de tweede helft nog zijn debuut voor Ajax.

Binnen een minuut leek de thuisploeg een levensgrote kans te krijgen, maar Kluivert wist niet een van zijn drie vrijstaande medespelers te bereiken. Direct vanaf het begin leek ADO de intenties waarmee het naar Amsterdam kwam waar te maken. Met terughoudend voetbal en loerend op de counter proberen het Ajax lastig te maken. En met name voor rust leek dit uitstekend te werken. Een opstootje tussen Tagliafico en David was het hoogtepunt van de eerste helft. De enige noemenswaardige mogelijkheid kwam op naam van Siem de Jong, maar de gelegenheidsspits kreeg een geweldige bal van Ziyech niet onder controle.

Na de thee leek de formatie van Ten Hag de druk op te gaan voeren. De bezoekers kwamen er steeds minder aan de pas, maar hadden het geluk dat Zwinkels de dag van zijn leven had. Halverwege de tweede helft begon het ineens kansen te regenen, maar Ziyech, Neres en Siem de Jong hadden allemaal het vizier niet op scherp staan. Ondertussen vond arbiter Van Boekel een overtreding op Tagliafico binnen de zestien geen strafschop waard. Met het inbrengen van Cassierrra, Younes en debutant Dani de Wit hoopte Ten Hag nog een late overwinning te bewerkstelligen. Die leek er een minuut voor tijd ook te komen, maar Frenkie de Jong en Neres kregen de bal ook in extremis niet voorbij Zwinkels. Zodoende lijkt de strijd om het kampioenschap voorlopig even in de ijskast te moeten worden gezet.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, F. De Jong, Tagliafico; Eiting (85. De Wit), Van de Beek, Ziyech; Neres, S. de Jong (76. Cassierra), Kluivert (85. Younes)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Christiaan Stevens

Christiaan Stevens