Ajax laat geen spaan heel van Excelsior Maassluis

Ajax heeft zich donderdagavond ten koste van Excelsior Maassluis moeiteloos geplaatst voor de achtste finales van de KNVB Beker. De Amsterdammers wonnen met maar liefst 9-0 van de tweede divisionist. Erik ten Hag gunde onder meer Jay Gorter, Youri Regeer en Amourricho van Axel Dongen een basisplek. Danilo begon in de spits en scoorde viermaal. Daarnaast was Daramy tweemaal trefzeker en wisten ook Tagliafico, Regeer en Hlynsson het net te vinden.

Zoals de uitslag al doet vermoeden was Ajax verreweg de bovenliggende partij. Al na negen minuten spelen schoot Tagliafico van afstand fraai raak. Halverwege de eerste helft begon Danilo op dreef te geraken en verdubbelde de score vanaf elf meter. In een kwartier tijd maakte de Braziliaanse spits ook zijn tweede en derde treffer van de avond. Nog voor rust was het Regeer die de ruststand op 5-0 bepaalde met een droge afstandsknal.

In de tweede helft duurde het net geen tien minuten toen de bal alweer in het net lag. Danilo maakte zijn vierde van de avond. Na een langdurige aanval rondde Hlynsson in de 64e minuut af voor de 7-0. Invaller Daramy trok ook de aandacht naar zich toe door van buiten naar binnen te trekken en raak te schieten in de verre hoek. En daar bleef het niet bij want in de 83e minuut bepaalde diezelfde Daramy de eindstand op 9-0.

Opstelling Ajax:
Gorter; Rensch, Timber (46′ Hlynsson), Schuurs, Tagliafico; Regeer, Klaassen (46′ Unuvar – 74′ Gravenberch), Taylor; Antony (46′ Daramy), Danilo, Van Axel Dongen (56′ Berghuis)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.