Ajax laat RKC kansloos in de ArenA

Ajax heeft ook haar tweede wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Voor eigen publiek in de Johan Cruijff ArenA was de ploeg van Erik ten Hag veel te sterk voor een matig RKC. Het werd uiteindelijk 3-0. In de eerste helft maakten Dusan Tadic en Zakaria Labyad de doelpunten. Na rust bepaalde Lisandro Martinez de eindstand op 3-0.

De Amsterdammers waren vanaf het eerste fluitsignaal heer en meester. RKC had weinig in te brengen. Al na tien minuten spelen kwam Ajax op voorsprong. Na een goed lopende aanval kwam de bal enigszins gelukkig voor de voeten van Tadic die met een soort van omhaal de bal in het doel wist te krijgen: 1-0. Nog geen vijf minuten later was het opnieuw raak via Labyad, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens een overtreding die eraan vooraf ging. In de 34e minuut beloonde Labyad zichzelf echter alsnog met een doelpunt. Antony kwam vrij na een heerlijke pass van Kudus en Labyad werkte de voorzet van Antony in het doel.

In de tweede helft viel er een stuk minder te beleven. Beide teams waren slordig in balbezit. Anas Tahiri testte Onana een keer van afstand, maar heel veel meer kreeg de Kameroener niet te verwerken. Aan de andere kant werd er wederom een Ajax-goal afgekeurd. Ditmaal ging er buitenspel aan vooraf en dus zag Promes zijn doelpunt niet doorgaan. Ruim twintig minuten voor tijd kwam RKC met tien man te staan nadat Wouters de doorgebroken Labyad neertrok. Ajax ging op zoek naar meer doelpunten en een kwartier voor tijd was het ook zover. Na een heerlijke aanval tussen Tadic, Promes en Martinez was laatstgenoemde het eindstation die de 3-0 met een harde kopbal op het scorebord zette.

Opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind (78′ Dest), Martinez; Alvarez, Promes (82′ Huntelaar), Kudus; Antony (70′ Neres), Labyad (70′ Traoré) en Tadic (82′ Lang)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.