Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 24 oktober 2010 13:31 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft zondagmiddag punten verspeelt in de strijd om het kampioenschap. In Stadion Woudestijn speelde de ploeg van Martin Jol met 2-2 gelijk tegen Excelsior. Daan Bovenboerg en Kevin Watamaleo zorgden voor rust voor een verrassende 2-0 voorsprong voor de Rotterdammers. Maar na rust wisten Mounir El Hamdaoui en Jan Vertonghen een punt veilig te stellen. Dubieus in het duel was de rol van scheidsrechter Jan Wegereef. Hij gaf onterecht rood aan Vurnon Anita en had zo grote invloed op de wedstrijd.

Ajax begon nog aanvallend aan de wedstrijd. Al na enkele minuten kwam de bal via een corner van Luis Suárez bij El Hamdaoui, maar de aanvaller zag zijn inzet via de lat uit de goal ketsen. Excelsior stichtte weinig gevaar, tot dat scheidsrechter Wegereef in de 26e minuut direct rood gaf aan Anita, een te zware straf aangezien de bal ook werd gespeeld. Wegereef zag tevens twee handsballen in het strafschopgebied van Excelsior over het hoofd, of hij wuifde deze weg. Een kleine tien minuten voor tijd maakte Bovenberg de 1-0 voor Excelsior, doordat hij tussen André Ooijer en Siem de Jong mocht komen en een voorzet bij de tweede paal kon intikken. Vlak voor rust leek de wedstrijd te worden beslist. Urby Emanuelson zocht als linksback de voetballende manier om uit te verdedigen, maar zijn pass werd onderschept door Tim Vincken. De rechtspoot zette voor en tikte binnen, 2-0.

In de tweede helft kwam Ajax goed uit de startblokken. Direct na rust wist El Hamdaoui de aansluitingstreffer te maken, nadat een verdediger van Excelsior een bal verkeerd inschatte en de Marokkaan alleen tegenover de keeper kwam. In de 55e minuut kreeg Ajax echter opnieuw een tegenvaller te verwerken. Maarten Stekelenburg raakte geblesseerd en moest worden vervangen door Jeroen Verhoeven. Op een counter na, wist Excelsior niet gevaarlijk te worden en het was Ajax dat het spel maakte. De Amsterdammers gingen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en met de inbreng van Mido als pinchhitter, werd de uitploeg steeds gevaarlijker. Uiteindelijk kopte Vertonghen vlak voor tijd de 2-2 tegen de touwen, uit een goede corner van Miralem Sulejmani. In de slotminuten keerde Verhoeven nog enkele inzetten van Excelsior, waarmee de eindstand gelijk bleef.  

Die titel mag best aangepast worden, Ajax laat zich verassen door Wegereef!!
Wat een aanfluiting zeg, Rood waar geel genoeg was. Gele kaarten als warme broodjes over de toonbank aan de kant van Ajax!! Wat een onzin dit. Enoh word bont en blauw getrapt maar als hij er wat van zegt krijgt hij geel..
Wat heb ik me zitten ergeren, Wegereef kan vandaag zijn geld ophalen bij Unibet maar ook bij de coaches van Excelsior, Twente, Psv en de KNVB. En om het nog erger te maken word ONZE Steek word gewoon uit de wedstrijd getrapt!!

Dit neemt niet weg dat Ajax aan de wedstrijd begon alsof we dit wel even zouden doen, we speelde ongeinspireerd voorin liep het helemaal niet!

Enig pluspunt is dat we best blij mogen zijn met Mido en Verhoeven die hebben toch nog een best aardig potje gevoetbald..

Reageren op dit bericht