Ajax Legends verliezen benefietduel van Real Madrid

1385635023

Het Ajax Legends elftal heeft zondagavond het benefietduel tegen Real Madrid Legends verloren. De wedstrijd stond in het teken van het goede doel en het overlijden van Johan Cruijff. Al dan niet toevallig kwam Ajax in de veertiende minuut op voorsprong door een eigen doelpunt van Clarence Seedorf, die voor beide elftallen meespeelde.

Real Madrid kwam echter terug in de wedstrijd dankzij een goal van Luis Figo. Steve McManaman kopte de 2-1 achter Edwin van der Sar en Emilio Butragueño bepaalde de eindstand op 3-1. Het duel, dat werd gespeeld in Estadio Bernabéu, trok maar liefst 80.000 toeschouwers. Bij Ajax speelden onder andere Finidi, Overmars, Ronald de Boer en John Heitinga mee.

Ook Kenneth Perez was van der partij. “Ik speel wel vaker met de Legends, maar zo’n wedstrijd, met zulke tegenstanders: dat maak je niet vaak mee”, sprak de analist van FOX Sports na afloop. “Ik weet niet in welk land je dat nog meer voor elkaar zou kunnen krijgen, maar hier in het zuiden van Europa lukt het ze.”

Selectie Real Madrid Legends:
Buyo, Salgado, Roberto Carlos, Hierro, Raúl, McManaman, Velasco, Figo, Seedorf, Guti, Sanz, Contreras, Llorente, Butragueno, Iván, Dani, Amavisca, Congo.

Selectie Ajax Legends:
Van der Sar, Reiziger, Heitinga, Bogarde, Winter, Finidi, Swart, R. de Boer, Richard Witschge, Overmars, Perez, Seedorf, Reuser, Kreek, Musampa, Rob Witschge, Tahamata, Schoenaker, Wooter, Ogararu.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.