Het Ajax Legends elftal heeft zondagavond het benefietduel tegen Real Madrid Legends verloren. De wedstrijd stond in het teken van het goede doel en het overlijden van Johan Cruijff. Al dan niet toevallig kwam Ajax in de veertiende minuut op voorsprong door een eigen doelpunt van Clarence Seedorf, die voor beide elftallen meespeelde.

Real Madrid kwam echter terug in de wedstrijd dankzij een goal van Luis Figo. Steve McManaman kopte de 2-1 achter Edwin van der Sar en Emilio Butragueño bepaalde de eindstand op 3-1. Het duel, dat werd gespeeld in Estadio Bernabéu, trok maar liefst 80.000 toeschouwers. Bij Ajax speelden onder andere Finidi, Overmars, Ronald de Boer en John Heitinga mee.

Ook Kenneth Perez was van der partij. “Ik speel wel vaker met de Legends, maar zo’n wedstrijd, met zulke tegenstanders: dat maak je niet vaak mee”, sprak de analist van FOX Sports na afloop. “Ik weet niet in welk land je dat nog meer voor elkaar zou kunnen krijgen, maar hier in het zuiden van Europa lukt het ze.”

Selectie Real Madrid Legends:
Buyo, Salgado, Roberto Carlos, Hierro, Raúl, McManaman, Velasco, Figo, Seedorf, Guti, Sanz, Contreras, Llorente, Butragueno, Iván, Dani, Amavisca, Congo.

Selectie Ajax Legends:
Van der Sar, Reiziger, Heitinga, Bogarde, Winter, Finidi, Swart, R. de Boer, Richard Witschge, Overmars, Perez, Seedorf, Reuser, Kreek, Musampa, Rob Witschge, Tahamata, Schoenaker, Wooter, Ogararu.