Ajax legt PEC Zwolle op de pijnbank

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 24 september 2016 21:43 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft een goed vervolg gegeven op de bekeroverwinning tegen Willem II. Met bij vlagen geweldig veldspel werd PEC Zwolle met 5-1 aan de kant geschoven. Hakim Ziyech begon op 10 en liet met drie assist zien waarom hij aangetrokken is. Zowel Davinson Sánchez als Kasper Dolberg wisten tweemaal het net te vinden. De andere treffer kwam op naam van Bertrand Traoré.

1469623920

Binnen vier minuten was het PEC dat de Amsterdam ArenA stil kreeg. Een afstandsschot van Wout Brama belandde achter doelman Onana in het net. Waar Ajax aangeslagen leek werd er snel orde op zaken gesteld. Een corner van Ziyech werd doorgekopt door Klaassen en bij de tweede paal stond daar Sánchez die de stand gelijktrok. Na een wervelende opening van beide ploegen werden de meeste duels uitgevochten op het middenveld en was het de bezoekende ploeg die het gevaarlijkst was. Schoten van Menig en Van de Pavert werden echter gepareerd door Onana. Tien minuten voor het rust was het aan de andere kant raak. Nadat de Amsterdammers het initiatief al enige tijd hadden overgenomen was daar wederom Sánchez die de voorsprong op het bord zette. Opnieuw was er een corner van Ziyech voor nodig om Van der Hart te verschalken. Klaassen was nog dicht bij de 3-1, maar zijn schot werd gekraakt.

Ajax startte fel in de tweede helft en zette de Zwollenaren vroeg onder druk. Na een minuut of tien had dit direct de derde treffer tot gevolg. Hakim Ziyech stuurde Kasper Dolberg weg en de Deen wist wel raad met de buitenkans. Bij vlagen liet Ajax geweldig voetbal zien en wist het de uitploeg met de rug tegen de muur te zetten. Kort na de derde was het Bertrand Traoré die eindelijk zijn eerste Eredivisie doelpunt wist te maken voor Ajax. PEC Zwolle gaf zich vervolgens gewonnen en met een geweldig schot onderkant lat bekroonde Dolberg zijn fantastische wedstrijd. Er kwam doellijntechnologie aan te pas, maar de bal was duidelijk over de lijn gegaan. De thuisploeg ging nog op zoek naar meer, maar dat zat er niet in.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven; Klaassen (79. Van de Beek), Schöne (67. Riedewald), Ziyech; Traoré, Dolberg (75. Cassierra), Younes
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.