ff een vraagje komt Manchester United nou niet??

De FIFA eist dat de Zwitserse bond FC Sion binnen een maand schorst. De FIFA en FC Sion hebben een conflict sinds 2009. FC Sion overtrad toen de transferregels en de club werd door de FIFA één jaar geschorst. Daartegen begon Sion een reeks van rechtszaken.
Conflict met Sion

Het probleem werd groter toen FC Sion in september uit de Europa League werd gezet, omdat er spelers waren opgesteld die zijn gekocht tijdens het jaar schorsing. Die zijn niet speelgerechtigd. Sion stapte naar de sportrechtbank CAS, maar die gaf de FIFA gelijk. De FIFA eist nu van de Zwitserse bond dat de zes aangenomen spelers worden geschorst.
Alle Zwitserse clubs geschorst

Voldoet de bond niet aan deze eis, dan worden vanaf 14 januari volgend jaar alle Zwitserse clubs en het Zwitserse nationale elftal geschorst. En dat betekent dat FC Basel op 22 februari niet kan spelen tegen Bayern München in de Champions League.

De plaats van Basel wordt dan ingenomen door Manchester United. Die zat met Basel in de poule voor de Champions League-voorronde, maar werd derde en viel terug naar de Europa League.
Geen tegenstander voor Ajax?

Ajax heeft dan geen tegenstander meer in zijn eerste knock-out-wedstrijd in de Europa League, want dat was Manchester United. Mogelijk krijgt Ajax een ronde vrijaf, of moet Ajax tegen de nummer vier van de Champions League-poule van Manchester United: jawel, het Roemeense Otelul Galati.

bron: rtl nieuws

Reageren op dit bericht