Ajax loot Legia Warschau in Europa League

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 12 december 2016 13:19 – Bron: Ajaxinside.nl

1472210792

Ajax neemt het in de volgende ronde van de Europa League op tegen Legia Warschau. Dat heeft de loting maandagmiddag bepaald. Ajax begint als geplaatste club met een uitwedstrijd op 16 februari (21:05 uur) in het Wojska Polskiegostadion. De return in de Amsterdam ArenA vindt een week later plaats op 23 februari (19:00 uur). In 2015 was Ajax in de zestiende finales nog te sterk voor de Poolse opponent door thuis met 1-0 en uit met 3-0 te winnen.

Legia Warschau staat momenteel op de derde plek in de Poolse nationale competitie. Tijdens de eerste seizoenshelft kwamen de Polen uit in de Champions League in een poule met Real Madrid, Borussia Dortmund en Sporting Lissabon. Het eindigde met slechts vier punten net boven de Portugese club. Wel werd er verrassend in eigen huis een punt gepakt tegen Real Madrid door met 3-3 gelijk te spelen. De bekendste speler in de selectie is Valeri Qazaishvili die de afgelopen vijf seizoenen nog voor Vitesse speelde.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.