Ajax maakt 2-0 achterstand goed: FC Twente – Ajax 2-5

Het goede nieuws voorafgaand aan de wedstrijd tegen Twente is dat Ziyech kan spelen. Een paar dagen geleden liep hij met een armblessure het veld af, maar vandaag kan hij gewoon starten. Voor Labyad geldt dat niet. Daarom maakt Noa Lang zijn basisdebuut.

Twente begint sterk aan de wedstrijd en maakt het Ajax moeilijk. De ploeg zet Ajax vroeg onder druk en gaat de duels fel in. Toch krijgt Ajax de eerste kansen. Schoten van Ziyech en Martinez vormen echter geen probleem voor Drommel. Na balverlies van Ziyech kan Twente er snel uit en komt de bal bij Nakamura. Hij heeft dit seizoen al vaker laten zien goed van afstand te kunnen schieten en demonstreert dat vandaag ook weer. De bal gaat er in de verre hoek in, Onana kan er slechts naar kijken: 1-0. Het is het startsein voor een slechte fase van Ajax. Niet veel later is er opnieuw balverlies op het middenveld en weer wordt dat fataal. Aitor neemt mooi aan en laat Onana voor de tweede keer in korte tijd kansloos: 2-0.

Ajax moet aan de bak vanmiddag, maar de concentratie is ver te zoeken. Weer is er slordig balverlies en als het beter wordt uitgespeeld, kan het ook zo maar 3-0 worden. Ten Hag laat Dest al vroeg warmlopen en geeft daarmee een signaal af. De problemen worden nog groter als Promes niet meer verder kan. Hij heeft last van zijn onderbeen en moet er al vroeg uit. Ten Hag brengt Huntelaar als zijn vervanger. Net als Twente opnieuw alle ruimte krijgt om een derde doelpunt te maken, valt de aansluitingstreffer. Ziyech komt bij de achterlijn en legt terug op Lang. De basisdebutant staat op de juiste plek en schiet hard binnen: 2-1. Er zijn nog kansen voor Huntelaar en Mazraoui, maar 2-1 is ook de ruststand.

In de tweede helft zien we een ander Ajax, maar vooral een ander Twente. De krachten van de thuisploeg lijken beduidend minder te zijn geworden. De gelijkmaker komt al na zes minuten voetballen op het bord. Het is weer Noa Lang die aan het eind staat van een aanval. Hij drukt goed af: 2-2. Ajax lijkt steeds meer op het Ajax zoals we dat kennen. Lang is los en heeft bijna een assist in huis. Tadic krijgt de bal niet voorbij Drommel, maar Huntelaar even later wel. De spits kwam nog niet echt in het stuk voor, maar als hij de bal voor zijn voeten krijgt is hij dodelijk. Een streep in de kruising is Drommel te machtig: 2-3.

Ajax draait de wedstrijd helemaal om en gaat door. Van het goede spel van Twente is niets over, en de verdediging begint zelfs cadeautjes weg te geven. Door geklungel vindt Lang de bal voor zijn voeten en is het doel leeg. Hij maakt zijn derde: 2-4. Wedstrijd gespeeld. In de zesde minuut van de blessuretijd wordt de score zelfs nog groter. Huntelaar kan op de keeper af en schiet zijn tweede doelpunt binnen: 2-5. Zonder groots te spelen pakt Ajax uiteindelijk eenvoudig de punten. De instelling en intensiteit waarmee de wedstrijd werd aangevangen zal echter voor frustratie bij Ten Hag zorgen. Ook is het de vraag hoe ernstig de blessure van Promes is. Het is duidelijk dat Ajax alle spelers uit de brede selectie nodig heeft, zo bewijzen Lang en Huntelaar vandaag.

Aanvang: 12.15 uur – Scheidsrechter: Van Boekel

Scoreverloop:

1-0, Nakamura (15)

2-0, Cantalapiedra (19)

2-1, Lang (32)

2-2, Lang (51)

2-3, Huntelaar (61)

2-4, Lang (70)

2-5, Huntelaar (90+6)

FC Twente: Drommel; Verhaegh, Busquets, Schenk (geel), Verdonk; Selahi (geel), Roemeratoe (geel) (Menig/83), Brama; Cantalapiedra (Berggreen/77), Vuckic, Nakamura (Zekhnini/71).

Wissels FC Twente: Brondeel, De Lange, Bijen, Latibeaudiere, Pleguezuelo, Aburjania, Espinosa, Zekhnini, Menig, Berggreen.

Ajax: Onana; Mazraoui (geel), Veltman, Blind, Tagliafico (geel) (Dest/67); Van de Beek, Martínez; Lang (Marin/81 (geel), Ziyech, Promes (Huntelaar/26); Tadić.

Wissels Ajax: Varela, Scherpen, Schuurs, Álvarez, Huntelaar, De Jong, Marin, Traoré, Dest, Gravenberch.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.