Lasse Schone

Ajax maakt er vier in Heerenveen: 0-4

Het ging in aanloop naar de wedstrijd tegen Heerenveen vooral over de fysieke gesteldheid van een aantal Ajacieden. Ziyech raakte voor de interlandbreak geblesseerd aan zijn hamstring, maar stond vandaag wel bij de beginnende elf namen. Tagliafico niet. Hij keerde geblesseerd terug uit Argentinië. Blind vervangt hem. Ook Schöne keerde eerder terug, maar hij werd 100% fit verklaard.

Diezelfde Schöne onderschrijft dat maar eens in de tweede minuut. Vanaf een meter of 35 doet hij wat eigenlijk alleen hij kan. Hij schiet de bal schitterend in de kruising: 0-1. Ajax krijgt daarmee net als tegen AZ de gewilde vroege voorsprong. Al vroeg heeft Ajax de wedstrijd volledig onder controle. Het is sterker in de duels en heeft niet zoveel gevaar te duchten van de Friezen. Wanneer zij er toch doorheen lijken te komen, is Onana de sta-in-de-weg. Hoewel Ajax het veldoverwicht heeft, blijven grote kansen lange tijd uit. Kort voor de rust komt Ajax wel op 0-2. Keeper Hahn bokst de bal in de voeten bij Ziyech. De middenvelder annex buitenspeler speelt een vrij onopvallende wedstrijd, maar schiet wel de tweede binnen op een lekker moment: 0-2.

Na de rust krijgt Ajax ook nog hulp van de scheidsrechter én de VAR. Dolberg wordt in de zestienmeter opzij gezet. Dit lijkt reglementair, maar Van Boekel ziet er toch een strafschop in. Ook de VAR, Manschot, vindt dat een goede beslissing. Tadic pakt het cadeautje uit: 0-3. De wedstrijd is gespeeld. Het is fijn dat Dolberg met het laatste balcontact voor zijn wissel Ajax’ vierde maakt. Hij staat op de goede plek: 0-4. Ten Hag kan gaan wisselen met het oog op aanstaande dinsdag. Ziyech, De Jong en Dolberg verlaten het veld. Neres, Labyad en Huntelaar kunnen zo wat minuten maken. Heerenveen probeert het nog wel, maar Ajax staat niets toe. Met name De Ligt en Onana blijven bij de les. Zo lukt het Ajax nu al zeven keer om de nul te houden. In blessuretijd pikt Huntelaar nog bijna zien doelpuntje mee, maar zijn inzet raakt het aluminium. Ajax heeft niet tot het gaatje hoeven gaan om Heerenveen ruim opzij te zetten en kan toewerken naar de belangrijke thuiswedstrijd in de Champions League.

Aanvang: 20.45 uur – Scheidsrechter: Van Boekel

Scoreverloop:

0-1, Schöne (3)

0-2, Ziyech (43)

0-3, Tadic (52)

0-4, Dolberg (56)

Heerenveen: Hahn; Floranus, Höegh (geel), Bulthuis, Pierie; Thorsby (geel), Vlap (Kongolo/63), Rienstra; Kobayashi (Van Bergen/69), Lammers (Van Amersfoort/84), Zeneli.

Wissels Heerenveen: Bednarek, Doornbusch, Hornkamp, Kongolo, Mihajlović, Næss, Rojas, Woudenberg, Van Amersfoort, Van Bergen.

Ajax: Onana; Kristensen, De Ligt, Wöber, Blind; Schöne, De Jong (Labyad/71), Van de Beek; Ziyech (Neres/57) (geel), Dolberg (Huntelaar/57), Tadic.

Wissels Ajax: Lamprou, Neres, Huntelaar, Mazraoui, Eiting, Labyad, Schuurs, De Wit.

Verslag van Bas Belder.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.