Kostas Lamprou

Ajax maakt komst Lamprou officieel bekend

Kostas Lamprou is Ajacied. De transfer hing al een paar dagen in de lucht en dinsdagochtend trainde de Griek al mee. Nu heeft Ajax de komst van de doelman officieel bekend gemaakt. Lamprou, die in de jeugd ook bij Ajax speelde, was transfervrij en tekent een contract voor één seizoen in Amsterdam.

De relatief kleine keeper komt de selectie versterken, omdat Ajax met veel geblesseerde doelmannen kampt. Norbert Alblas zou dit jaar de derde doelman worden achter André Onana en Benjamin van Leer, maar Alblas brak zijn pols in de voorbereiding. Daarnaast kampen jeugdkeepers Indy Groothuizen (knie) en Mateusz Gorski (schouder) ook met blessures.

De 25-jarige Lamprou keepte tot op heden 129 eredivisieduels voor respectievelijk Feyenoord en Willem II. Daarin wist hij 41 keer een ‘clean sheet’ te behalen en hij werd 196 maal gepasseerd.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.