Ajax maakt met eenvoudige overwinning op Emmen 35ste landstitel officieel

Officieus is officieel geworden. Ajax is na een 4-0 overwinning op Emmen definitief niet meer te achterhalen door PSV. Na een enigszins moeizame eerste helft werd na rust de 35ste landstitel op overtuigende wijze binnengehaald. Timber zorgde met zijn eerste eredivisiegoal voor een vroege voorsprong. In de tweede helft zorgden Haller, Rensch en Klaassen ervoor dat het een ruime overwinning werd.

Ten Hag koos in het kampioensduel voor de vertrouwde namen. De oefenmeester zag na de 2-0 overwinning op AZ logischerwijze geen reden om te gaan schuiven. Zo behield Devyne Rensch zijn basisplaats. De van een oogblessure herstelde Noussair Mazraoui moet het voorlopig nog even doen met een plek op de bank.

Ajax maakte direct duidelijk het de schaal zo snel mogelijk zeker wilde stellen. De thuisploeg greep Emmen bij de keel. Al moet wel gezegd worden dat de Emmenaren weinig deden om Ajax een moeilijke middag te bezorgen. De bezoekers lagen de aanstaande kampioen in de openingsfase amper een strobreed in de weg. De overmacht werd snel duidelijk op het scorebord. Jurriën Timber maakte vanaf rand zestien zijn eerste Eredivisie-treffer, al kreeg hij daar wel enige hulp bij. Doelman Michael Verrips kreeg zijn had nog wel tegen de bal, maar liet ‘em toch glippen.

De Amsterdammers lieten vervolgens een aantal goede kansen om de score te verdubbelen onbenut. Vooral Sébastien Haller en Antony vergaten om Ajax al vroeg in veilige haven te schieten. Zo bleef Emmen in de wedstrijd, en begon het ook wat meer van zich af te bijten. Zonder echt grote kansen te creëren, kwamen de Emmenaren wel steeds dichterbij de goal van Stekelenburg. Op slag van rust kreeg Emmen de beste kans op 1-1. Adzic leek de voorzet van Cavlan te gaan binnenkoppen, maar werd net genoeg dwarsgezeten.

Na de thee was Ajax een stuk scherper en werd het kampioenschap eenvoudig veiliggesteld. Sebastian Haller zorgde na een uur spelen voor de terechte 2-0. De recordaankoop werd door Klaassen in stelling gebracht en rondde koelbloedig af. Vijf minuten later maakte Rensch de derde treffer van de middag. Op het moment dat hij gewisseld zou gaan worden, sprintte de rechtsback nog één keer mee naar voren. Dusan Tadic zag dit en legde de bal precies op het hoofd van Rensch, die vervolgens fraai binnenkopte.

Een kleine tien minuten later pakte Tadic zijn tweede assist van de wedstrijd. Ditmaal eindigde diens voorzet op het hoofd van Klaassen. Al vallend kopte de middenvelder de 4-0 achter Verrips. Vanaf dat moment vonden beide ploegen het wel mooi geweest en kon Ajax zich gaan opmaken voor een feestje. De 35ste landstitel is een feit.

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink