Ajax met de hakken over de sloot door naar laatste 16

Geschreven door Danique Eijkenboom – Uitgave: 23 februari 2017 21:22 – Bron: Ajaxinside.nl

1477581132

Ajax heeft donderdagavond met de hakken over de sloot de laatste 16 behaald van de Europa League. In een sobere wedstrijd wist de ploeg van Peter Bosz wél te winnen, maar dat ging niet bepaald makkelijk.

Ajax had in de eerste helft controle over de wedstrijd, maar wist niet echt dreigend te worden. Het was vooral aan het begin van de wedstrijd zeer rommelig en zorgde voor een energieloze eerste helft. Buiten het feit dat Hakim Ziyech na een kwartier de paal raakte, was er weinig te genieten in de Arena. Ajax kon zelfs na 40 minuten op een achterstand komen, wegens geblunder van Nick Viergever in de voorhoede, dat leidde tot een wereldkans voor Vadis Odjidja-Ofoe. De Ghanees-Belgische aanvallende middenvelder kon de bal zo in het doel schuiven van André Onana, maar Jaïro Riedewald voorkwam de uitgoal met een voortreffelijke sliding.

In de tweede helft kwam Ajax goed uit de startblokken. De Amsterdammers zette de druk volop de Poolse verdediging, die daar de nodige moeite mee hadden. Ajax was zoekende naar de openingstreffer en vond die dan ook vlak na rust. In de 49e minuut werd een schot van Ziyech niet goed gekeerd door de keeper van Legia, waardoor Viergever vrij kon intikken: 1-0.

Na de openingstreffer kwam er meer ruimte vrij achter de linies, waarmee Ajax zijn voorsprong makkelijk kon verdubbelen. De tweede treffer bleef echter uit. De Polen konden knap lang standhouden in de tweede helft en begonnen zelfs nog in de gelijkmaker te geloven. Door het onnodig geknoei in de defensie van Ajax, bleef het vertrouwen van Legia groeien. Ze waren kort voor tijd nog zelfs dichtbij de 1-1, maar Onana redde goed met zijn rechtervoet.

Nadat Legia met de wissel van Thomas Necid alles of niets ging spelen, kwam er ontzettend veel ruimte om alsnog die 2-0 te maken. Maar ook dit lukte niet. In de blessuretijd kwam Ajax er met vijf man uit tegenover één Poolse verdediger, maar ook dit eindigde niet in een doelpunt.

Desondanks het onnodig spannend Europees avondje met veel billenknijpen, zijn we door naar de laatste 16. Vrijdagmiddag zal bekend worden wie onze tegenstander gaat worden. Al is er veel werk aan de winkel om óók de laatste 8 te bereiken in de Europa League, want goed was het zéker niet.

Opstelling Ajax:

Onana; Veltman, Sánchez, Riedewald, Viergever; Schöne, Klaassen, Ziyech; Traoré, Dolberg (82’ Nouri), Younes.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.