Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 03 oktober 2012 22:40 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft woensdagavond ook haar tweede Champions League duel verloren. Tegen Real Madrid werd het 1-4 voor de Spanjaarden. De Madrilenen waren de eerste helft oppermachtig, maar wisten slechts één doelpunt te maken via Cristiano Ronaldo. In de tweede helft kreeg Ajax meer grip op de wedstrijd, maar maakte Karim Benzema al snel de 0-2. Via Niklas Moisander kwamen de Amsterdammers terug in de wedstrijd, maar in de laatste tien minuten besliste Ronaldo met twee goals de wedstrijd.

Ajax was in de eerste helft nergens te bekennen. Alleen Kenneth Vermeer haalde zijn niveau en zorgde er persoonlijk voor dat Real Madrid niet met een monsterscore de rust in ging. Tot de 42e minuut redde de doelman op meerdere inzetten van Ronaldo, Benzema en Marcelo, maar daarna was het toch raak. Tobias Sana leed slordig balverlies en leidde daarmee de counter in. Op aangeven van Benzema kreeg Ronaldo de bal ietwat gelukkig voor de voeten en tikte de bal binnen.

Het tweede bedrijf werd goed gestart door Ajax. De Amsterdammers zaten er fel op en zochten de aanval. Een vrije trap in de buurt van het strafschopgebied van Madrid werd slecht voorgegeven door Christian Eriksen. Real counterde vervolgens binnen luttele seconden naar de andere kant van het veld, en Benzema scoorde met een prachtige halve omhaal. Ajax bleef echter zoeken naar een eretreffer en deze viel tien minuten na rust. Een goede corner van Eriksen werd door Moisander binnengekopt bij de tweede paal.

Na 66 minuten kwam Danny Hoesen als debutant binnen de lijnen en de nieuweling kreeg de opgelegen kans om de gelijkmaker te maken. Een prima voorzet van Babel belandde voor de voeten van de spits die de bal voor het intikken had, maar raakte deze verkeerd en schoot over. Ondanks dat Ajax iets meer overwicht in het spel had in de tweede helft, wisten de Spanjaarden dankzij Ronaldo uiterst effectief uit te lopen naar een 1-4 voorsprong.

Opstelling Ajax:
Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; De Jong, Poulsen (69. Sporkslede), Eriksen; Sana (66. Hoesen), Babel (82. Lukoki) en Boerrigter.  

Reageren op dit bericht