Ajax met gelijkspel naar Thessaloniki

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 26 juli 2016 23:26 – Bron: Ajaxinside.nl

1469623920

Ajax heeft dinsdagavond haar eerste officiële wedstrijd van het seizoen niet gewonnen. In de heenwedstrijd van de derde voorronde Champions League werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen PAOK Saloniki. De Amsterdammers kwamen voor rust op achterstand dankzij een doelpunt van Djalma. Na rust maakte debutant Kasper Dolberg de gelijkmaker, maar meer zat er niet in voor Ajax. Naast Dolberg debuteerde ook Mateo Cassierra. Op 3 augustus volgt de return in Griekenland.

De ploeg van Peter Bosz begon sterk aan het duel. Er werd hoog drukgezet en bij balverlies werd de bal vaak snel terugveroverd. Dat leidde in beginsel nog niet tot kansen, maar naar mate de eerste helft vorderde, nam ook de dreiging toe. Zo werd een doelpunt van Dolberg onterecht afgekeurd wegens buitenspel, schoot Jaïro Riedewald op de lat en was ook Anwar El Ghazi dichtbij een goal, maar zijn schot werd gekeerd door de keeper. Aan de andere kant was het wel raak. Jasper Cillessen kwam ver uit zijn doel, maar aanvaller Djalma was eerder bij de bal en schoot uit een lastige hoek heel knap raak.

Met een 0-1 achterstand begon Ajax aan de tweede helft. De Grieken kwamen amper aan voetballen toe en het was Ajax dat het spel maakte. In de 57ste minuut leidde dit na een goede één-twee met Riedewald tot de gelijkmaker van Dolberg. Hij schoot van grote afstand strak raak in de korte hoek. Tien minuten later moest Cillessen reddend optreden nadat een doorgeschoten bal bijna over de doelman werd gekopt. Hij redde echter knap. Ajax kreeg vervolgens nog kansen via Dolberg en El Ghazi, maar het bleef bij 1-1.

Opstelling Ajax:
Cillessen; Tete, Veltman, Viergever, Dijks; Van de Beek (77′ Schöne), Riedewald, Klaassen; El Ghazi (87′ Cerny), Dolberg en Cassierra (58′ Younes)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.