Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 27 september 2009 14:32 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft ook het achtste Eredivisie duel weten te winnen. Tegen ADO Den Haag werd het in de Amsterdam ArenA 3-0. De Amsterdammers houden hiermee voor de vijfde keer op rij de nul en het is de vierde winst achter elkaar. Demy de Zeeuw en de invallers Marko Pantelic en Siem de Jong wisten namens de ploeg van Martin Jol te scoren. Aanstaande donderdag speelt Ajax in de Europa League tegen Anderlecht, waarna over een week Roda JC de tegenstander is.

Ajax was de gehele wedstrijd heer en meester. Echter ontbrak het vaak aan een goede eindpass en in de afronding waren de Amsterdammers slordig. ADO wist daarentegen het eerste doelpunt te maken, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later wist De Zeeuw met een hard schot de verdiende openingstreffer te maken. Ajax bleef druk zetten, maar tot meer treffers leidde dit niet.

In de tweede helft wisten de Amsterdammers meer kansen te creëren. Darío Cvitanich kopte net over, schoot ook een keer net naast en Suárez raakte de lat. Uiteindelijk wist invaller Pantelic de score te verdubbelen. De spits kreeg de bal van Suárez waarna hij zijn eerste treffer in Amsterdamse dienst in een leeg doel kon afmaken. Suárez wist met enkele hoogstandjes het publiek te vermaken, maar het was uiteindelijk De Jong die met een knappe volley de eindstand op het scorebord wist te schieten, 3-0.  

Reageren op dit bericht