Ajax met Gudelj en Schöne tegen Standard Luik

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 29 september 2016 10:34 – Bron: De Telegraaf

1473931478

Ajax neemt het donderdagavond in de groepsfase van de Europa League op tegen Standard Luik. Ajax won haar eerste groepsduel bij Panathinaikos, terwijl de Belgen niet verder kwamen dan een gelijkspel tegen Celta de Vigo. Toch heeft Standard Luik de stijgende lijn te pakken volgens Peter Bosz. “Ze hadden een lastig begin van het seizoen, maar na de trainerswissel gaat het goed.”

Ajax heeft de Belgische opponent goed geanalyseerd. “In Europa spelen veel ploegen met vijf verdedigers. Standard doet dat anders en houdt vier man achterop. Verdedigend spelen ze 4-4-2 en aanvallend een soort 4-2-4”, aldus de hoofdtrainer van Ajax. “Ze hebben twee vleugelaanvallers, maar ook een speler die steeds dichtbij de spits komt. Standard Luik heeft een spelletje gevonden dat goed bij ze past.”

Bosz lijkt niet van plan om in Europese wedstrijden bijvoorbeeld Jairo Riedewald op ‘6’ te zetten omdat hij fysiek en verdedigend meer brengt dan Lasse Schöne. “Ik heb eerder al aangegeven Ajax het liefst te zien met controle vanuit balbezit. Als wij de bal hebben, kan de tegenstander niet scoren. De bal in de ploeg houden en snel rondspelen, dat is ook verdedigen. Jong Ajax was bijvoorbeeld maandag prachtig om te zien. De tegenstander was op het einde zo vermoeid dat ze niet meer konden dan alleen ballen wegtrappen.”

De oefenmeester heeft nog een keuze te maken in de spits, want hij wil voorzichtig zijn met Kasper Dolberg. “Die jongen komt uit de A-junioren, waar hij door blessures vorig seizoen niet veel heeft gespeeld. Elke training is voor hem als het ware een wedstrijd. Hij speelt tegen volwassen jongens en het gaat allemaal sneller. We zijn voorzichtig met hem. We gaan Kasper niet kapot laten spelen en afwachten tot het mis gaat.” Toch lijkt het erop dat de Deen gewoon gaat spelen.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Onana; Veltman, Sanchez, Viergever, Sinkgraven; Klaassen, Schöne, Gudelj; Traoré, Dolberg, Younes.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.