Lasse Schöne

Ajax met overtuiging langs Sturm Graz

Ajax heeft haar eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen! De Amsterdammers waren met 2-0 te sterk voor het Oostenrijkse Sturm Graz in de tweede voorronde Champions League dankzij goals van Hakim Ziyech en Lasse Schöne. Op 1 augustus volgt de return in Oostenrijk.

Ajax was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij en was via Huntelaar en Neres al direct twee keer gevaarlijk, maar de openingstreffer viel na een kwartier spelen. Ziyech kapte zijn tegenstander uit en schoot hard over de grond raak, waarbij de keeper niet vrijuit ging. Aan de andere kant liet Eze zich een aantal keer dreigend zien, maar vond Onana op zijn weg. Huntelaar raakte daarna nog de paal en De Ligt miste van dichtbij uit een vrije trap van Schöne. Daardoor bleef het bij 1-0 bij rust.

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. Sturm Graz counterde af en toe dreigend, waarbij Koch de grootste kans kreeg, maar hij schoot van een paar meter van de goal naast. In de 56e minuut kreeg Ajax een terechte strafschop na een tackle op Neres. Schöne nam de penalty, miste, maar scoorde daarna alsnog de 2-0. Dusan Tadic en Daley Blind kwamen vervolgens nog binnen de lijnen en tussendoor kreeg Ajax genoeg kansen op de 3-0, waarbij vooral Huntelaar zijn vizier niet op scherp had staan, dus bleef het bij een 2-0 overwinning.

Opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui, De Ligt, F. de Jong, Tagliafico; Van de Beek, Schöne (66′ Tadic), Eiting (84′ Blind); Neres, Huntelaar (87′ Sierhuis), Ziyech

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.