Donny van de Beek en Frenkie de Jong

Ajax met ruime cijfers langs ADO Den Haag

Ajax heeft zondagmiddag een ruime zege geboekt op ADO Den Haag. De Amsterdammers waren in de Hofstad met maar liefst 1-5 te sterk voor de Hagenezen. De thuisclub kwam nog wel op voorsprong via Nacer El Khayati, maar nog voor rust repareerde Ajax de schade dankzij goals van Donny van de Beek en Dusan Tadic. Na rust maakte Hakim twee goals en was ook Kasper Dolberg eenmaal trefzeker.

In het eerste half uur van de wedstrijd gebeurde er aan beide kanten maar weinig. De grootste kans was voor Nicolás Tagliafico die zijn inzet van dichtbij geblokt zag worden. In het laatste kwartier van de eerste helft gebeurde des te meer. El Khayati schoot van afstand raak en daarmee werd Ajax wakker geschud. Binnen enkele minuten stond het alweer 1-1 toen Van de Beek werd weggestoken door Blind, de keeper omspeelde en raak schoot. Vlak voor rust kreeg Ajax dankzij de VAR een strafschop welke werd benut door Tadic.

Na rust was ADO Den Haag in aanvallend opzicht wederom onmachtig en kreeg Ajax meer ruimte naar mate de wedstrijd vorderde. Een kwartier voor tijd vond Ziyech met een afstandsschot de verre hoek en breidde zo de voorsprong van Ajax uit. Vijf minuten later versnelde De Jong op de helft van ADO Den Haag, stak Van de Beek weg die Dolberg de goal gunde: 1-4. In de 83e minuut werd het Haags kwartiertje al helemaal een Amsterdams kwartiertje toen Ziyech ook nog eens de 1-5 wist te maken en daarmee was de eindstand bepaald.

Opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Van de Beek, De Jong; Neres, Ziyech (88′ Labyad), Tadic (75′ Schöne); Dolberg (79′ Huntelaar)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.