Ajax met ruime cijfers langs Te Werve

Ajax heeft zich woensdagavond moeiteloos geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB Beker. De ploeg van Erik ten Hag was met 0-7 te sterk voor de amateurs van HVV Te Werve. Perr Schuurs, Kasper Dolberg, Donny van de Beek, Zakaria Labyad (2x), Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch waren trefzeker voor de Amsterdammers.

De Amsterdammers kwamen geen moment in de problemen en al na tien minuten spelen opende Schuurs de score met een knap afstandsschot. In de 17e minuut was het opnieuw raak toen Eiting spits Dolberg alleen voor de keeper zette en de Deen rondde beheerst af. Van de Beek maakte na een half uur spelen de 0-3 en via een kopgoal van Labyad, op aangeven van Bakker, werd een ruststand van 0-4 bereikt.

De wedstrijd zat daarmee al lang in het slot, maar Ajax bleef ook in de tweede helft redelijk op dreef. Met een bekeken afstandsschot in de korte hoek schoot Labyad zijn tweede van de avond tegen de touwen en niet veel later maakte invaller Ekkelenkamp zijn eerste officiële doelpunt in Ajax 1. Het slotakkoord kwam op naam van de pas 16-jarige Gravenberch die de 0-7 maakte en daarmee de jongste doelpuntenmaker ooit is in Ajax 1.

Opstelling Ajax:
Lamprou; Kristensen, Schuurs, Wöber, Bakker; Van de Beek (60′ Ekkelenkamp), Eiting, Gravenberch; Neres (46′ Lang), Dolberg (73′ De Wit) en Labyad

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.