Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 22 september 2012 17:46 – Bron: De Telegraaf

Ruud Gullit verwacht dat Ajax niet zal overwinteren in Europa. De oud-aanvaller vindt dat de Amsterdammers mee kunnen in de ‘Groep des doods’ in de Champions League, maar vindt het elftal nog te licht voor Europees succes. “Ajax speelde goed tegen Dortmund, redelijk positiespel, maar mist types als Ronald Spelbos, Jan Wouters of Frank Rijkaard”, claimt de oud-aanvaller zaterdag in De Telegraaf.

“Bij Ajax is de balans niet goed om top te presteren en dus te overwinteren in de Champions League. Dat gevoel bekroop me bij het zien van Borussia Dortmund – Ajax. Ajax mist jongens die heel goed kunnen voetballen, maar daarnaast echte kerels zijn in het veld. Bikkelaars als de situatie daarom vraagt. In de tweede helft vroeg de situatie in Dortmund daarom, maar kon Ajax niet leveren. Ook Christian Poulsen blijkt niet zo’n soort type speler.”

“Bij Ajax is de mix niet in orde; het elftal bestaat uit te veel paradepaardjes en te weinig spelers die de kastanjes uit het vuur slepen. In de Nederlandse competitie is dat geen probleem, want hier wordt voornamelijk tactisch gevoetbald en veel minder fysiek. Als je als Ajax zulke bikkelaars niet hebt, zul je ze moeten halen, zoals Cruijff in zijn tijd als trainer van Ajax Jan Wouters bij FC Utrecht ophaalde. Pas als de mix goed is, kan Ajax internationaal stappen maken.”  

Reageren op dit bericht