Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 11 december 2011 16:28 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft de competitie, na het debacle in de Champions League van afgelopen woensdag, met een overwinning hervat. De Amsterdammers wonnen zondag moeizaam op bezoek bij RKC. Het werd 0-1 door een eigen doelpunt van Guy Ramos. Nicolás Lodeiro maakte nog wel de 0-2, maar zijn goal werd evenals tegen Real Madrid onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Door de overwinning blijft het gat met koploper AZ acht punten. De achterstand op PSV en FC Twente bedraagt respectievelijk vier en drie punten.

De ploeg van Frank de Boer werd vanaf de eerste minuut onder druk gezet. Een te korte terugspeelbal van Daley Blind leidde tot een grote kans voor de verhuurde Geoffrey Castillion. Hij schoot echter hard voorlangs. Ajax zocht zelf het doel met afstandsschoten van onder meer Lodeiro, Ismaïl Aissati en Jan Vertonghen, maar doelman Jeroen Zoet hield alle ballen eruit. Vlak voor rust scoorde Ajax alsnog nadat Christian Eriksen de bal strak voorgaf in een vol strafschopgebied, waarna de bal via de voet van Ramos in eigen doel belandde.

In de tweede helft gaf RKC wat meer ruimte weg en Ajax kreeg meer grip op het spel. Een goede voorzet van Blind werd zo’n tien minuten na rust beheerst afgerond door Lodeiro, maar de goal werd afgevlagd wegens buitenspel. En wederom onterecht. Na ruim een uur spelen kreeg Ajax opnieuw een kans om de score te verdubbelen. Davy Klaassen, die zijn basisdebuut maakte, werd in het strafschopgebied onderuit geschoffeld door Bandjar die de rode kaart kreeg. De penalty werd echter gemist door Miralem Sulejmani. RKC wist met tien man toch nog tot enkele kansjes te komen, maar Ajax hield stand en neemt drie punten mee naar Amsterdam.  

Reageren op dit bericht