Ajax na 3-4 zege op Telstar naar achtste finales KNVB Beker

Ajax nam het vanavond in de tweede ronde van de KNVB-beker op tegen Telstar. Het Rabobank IJmond Stadion is compleet uitverkocht om de landskampioen in actie te zien. Ajax treedt op met slechts vijf basisspelers ondanks dat de Amsterdamse club de laatste drie wedstrijden niet heeft kunnen omzetten in winst.

In de verliespartijen tegen Willem II, Valencia en AZ Alkmaar werd zelfs niet gescoord door Ajax. Daar kwam vandaag gelukkig verandering in. Sterker nog; Ajax brak vandaag een record. Een Nederlandse profclub scoorde in een kalenderjaar nooit zoveel als Ajax deed in 2019 (155 keer). Tot de 21e minuut was er van kansen amper sprake, maar in slechts drie minuten wist de landskampioen twee keer te scoren.

Eerst kon Lang simpel binnen tikken na een assist van Van de Beek en in de 27e minuut werd het 0-2 door Dest die mooi binnenschoot na voorbereidend werk van Tadic. Vlak voor rust deed Ajax-jeugdtrainer(!) Korpershoek nog wat terug voor Telstar. De routinier werd niet goed gedekt door Mazraoui en hij kopte de corner goed binnen. Een minuut later was het rust.

Ajax kwam na de thee goed uit de startblokken, want drie minuten na rust was de marge weer twee doelpunten. Tadic zijn schot wordt gekeerd, waarna Ekkelenkamp attent reageerde op de rebound: 1-3. Het is al het tweede doelpunt van Ekkelenkamp tegen Telstar in 2,5 week tijd. Namens Jong Ajax maakte hij eind november de winnende (2-3).

In de 58e minuut scoorde Dest op fraaie wijze zijn tweede goal van de avond. De rechtsback krulde van buiten de zestien meter de bal mooi in de kruising. Twee minuten later liet Ajax zich weer verrassen bij een corner en liep Benamar de 2-4 binnen. Het laatste halve uur was Telstar nog een keer dichtbij een derde treffer, maar echt spannend werd het niet meer. Tot een minuut voor tijd toen invaller Veltman zich liet verrassen door Ajax-seizoenskaarthouder Kharchouch. Verder dan 3-4 liet Ajax het niet meer komen. Op naar de volgende ronde dus.

Aanvang: 18.30 uur – Scheidsrechter: Kooij

Scoreverloop:

0-1, Lang (25)

0-2, Dest (28)

1-2, Korpershoek (44)

1-3, Ekkelenkamp (48)

1-4, Dest (58)

2-4, Benamar (60)

3-4, Kharchouch (88)

Telstar: Van der Maaten; Berenstein, Benamar; Bronkhorst (Plet/79), Korpershoek, Pattynama; Najah, Gilmour, McGuane (Van Doorm/76); Tavsan (Lynen/61), Kharchouch.

Wissels Telstar: Van Doorm, Vlijter, Springer, Sno, Plet, Lynen, Fernandes, El Yaakoubi, El Ouazzane, Dijkstra, Aarts.

Ajax: Onana; Dest, Schuurs, Martínez, Mazraoui (Veltman/76); Van de Beek (Eiting/88), Gravenberch; Tadić, Ekkelenkamp, Lang (geel) (Hansen/88); Huntelaar (geel).

Wissels Ajax: Varela, Scherpen, Veltman, Álvarez, Pierie, Eiting, De Jong, Marin, Traoré, Hansen, Timber.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
343

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.