Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 24 september 2009 22:52 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft in de tweede ronde van de KNVB Beker weten te winnen van AGOVV Apeldoorn. De ploeg van Martin Jol speelde geen sterke wedstrijd en met een 0-0 stand gingen beide ploegen de kleedkamer in. Na rust schoot Vurnon Anita de 0-1 tegen de touwen, waarna een van richting veranderd schot van Darío Cvitanich tot de 0-2 leidde. Uit een strafschop wist uitblinker Nacer Chadli nog voor de aansluitingstreffer te zorgen, maar verder kwam AGOVV niet.

Ajax heerste nog wel in de eerste helft, maar door het lage baltempo werden er weinig kansen gecreëerd. Kennedy Bakircioglü kreeg de grootste mogelijkheid. Op aangeven van Siem de Jong schoot hij de bal van dichtbij tegen doelman Stefan Postma aan. AGOVV was zelf amper gevaarlijk waarmee beide ploegen nog niet tot scoren kwamen.

In de tweede helft begon Ajax sterk. Er werd sneller gecombineerd en dit leidde tot veel druk op het doel van AGOVV en ook de openingstreffer werd een feit. Vanaf ongeveer 25 meter kon Anita uithalen, Postma verkeek zich op de bal en Ajax kwam op voorsprong. Even later kreeg Cvitanich de bal voor de voeten. De Argentijn wilde de bal voorzetten op Dennis Rommedahl, maar zijn pass werd in eigen doel gewerkt. Toch kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd via een strafschop. Chadli benutte het buitenkansje, maar het slotoffensief van AGOVV leidde niet meer tot de gelijkmaker.  

Reageren op dit bericht