Geschreven door Thomas Aalderink – Uitgave: 16 december 2016 20:21 – Bron: Voetbal International


Op 6 december 2010 maakte Frank de Boer zijn debuut als trainer van Ajax. Als opvolger van Martin Jol begon de oud-speler van de Amsterdammers zijn trainers carrière in Milaan. Dankzij goals van Demy de Zeeuw en Toby Alderweireld won Ajax met 2-0 van AC Milan en overwinterde de hoofdsteldelingen in Europa. Inmiddels zijn we zes jaar verder. In die tijd veroverde Ajax vier keer de landstitel en werd er afscheid genomen van de succestrainer.

Frank de Boer schreef geschiedenis door vier keer op rij de schaal in ontvangst te mogen nemen, maar besloot afgelopen zomer om na twee jaren zonder prijs te vertrekken uit Amsterdam. De oud-international belande na een korte vakantie in Italië om aan de slag te gaan bij Internazionale. Frank de Boer leek de uitgelezen persoon om de topclub van weleer nieuwe successen te brengen. Helaas bleven de goede resultaten uit en werd de trainer naar 84 dagen de laan uitgestuurd.

In Amsterdam kan de trainer nog steeds op veel respect rekenen en daarom krijgt De Boer aankomende zondag het afscheid dat hij verdient. In de rust van het topduel tussen Ajax en PSV nemen de club en de supporters afscheid van de trainer.