Ajax neemt geen afstand van visie Cruijff

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 13 november 2015 17:12 – Bron: NOS Sport

1385635023

Ondanks het conflict met Wim Jonk, blijft Ajax de visie van Johan Cruijff volgen. Dat zegt voorzitter van de Raad van Comissarissen Hans Weijers vrijdag tijdens de aandeelhoudersvergadering. “We nemen nadrukkelijk geen afscheid van zijn visie.” Edwin van der Sar bevestigt dat later nogmaals. “Alle leden van het technisch hart steunen het plan van Cruijff en dat stopt niet als Jonk vertrekt.”

Dolf Collee, algemeen directeur van de club, legt kort uit waarom Ajax het dienstverband met Jonk wil beëindigen. “Er is een arbeidsconflict met Jonk. De druppel was het eisenpakket dat hij stelde voor meer zelfstandigheid van de jeugdopleiding. Toen was het klaar.” Commisaris Leo van Wijk vult aan: “Jonk wilde direct verantwoording afleggen aan de RvC en niet aan de directie, maar juridisch is dat niet mogelijk. Het resultaat is een vertrouwensbreuk tussen de directie en Jonk.”

Wijers baalt van de huidige gang van zaken, zoals het lekken van het rapport Ling. “We moeten ons eigen nest niet bevuilen. Het technisch hart (Jonk, directeur voetbalzaken Marc Overmars en hoofdtrainer Frank de Boer) functioneerde al anderhalf jaar niet goed. Die problemen trokken diepe groeven in de organisatie. Er komt een plan om dit op te lossen, maar belangrijk is vooral dat iemand loyaal is als teamlid.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.