Ajax nestelt zich met driepunter op de derde plaats

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 11 september 2016 18:47 – Bron: Ajaxinside.nl

1473617297

Peter Bosz heeft eindelijk zijn eerste thuisoverwinning geboekt in een officiële wedstrijd. Tegen angstgegner Vitesse werd er met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Nick Viergever. De overwinning kwam niet vanzelf tot stand. De thuisploeg had het geluk dat de tegenstander in de eerste helft het vizier niet op scherp had staan. De winstpartij zorgt ervoor dat Ajax op de derde plaats staat, achter Feyenoord en PSV.

Ajax opende fel in de eerste helft en drukte het veldoverwicht direct uit in een tweetal grote kansen. Binnen een kleine tien minuten vinden zowel Nemanja Gudelj als Amin Younes de goed spelende Eloy Room op hun weg. Na de sterke opening van Ajax kreeg de ploeg uit Arnhem wat meer grip op de wedstrijd en dit was direct te merken. Het vele balbezit dat de thuisploeg eerst had werd snel tenietgedaan door de tegenstander en dit leverde, met name uit counters, hachelijke momenten op richting Onana. De spelers van Vitesse hadden vaak moeite met de controle over de bal en hiermee was de kans snel verkeken. Ajax probeerde het nog, maar moest genoegen nemen met een 0-0 ruststand.

De spelers van Vitesse leken beter uit de pauze te zijn gekomen en zij probeerden dan ook direct iets te forceren. Toch was het tien minuten na rust Ajax dat op voorsprong kwam. Aanwinst Hakim Ziyech legde een vrije trap panklaar op het hoofd van Viergever. De verdediger kopte op zijn beurt de bal goed in de hoek. Ajax leek hiermee het zelfvertrouwen terug te hebben gewonnen en werd kort erna in het zadel geholpen door de uitploeg. Arnold Kruijswijk beging een stomme overtreding en dit leverde de back zijn tweede gele kaart op. Wat volgde was een spervuur aan kansen op het doel van Vitesse. Keer op keer stond daar echter Room, die zijn ploeg heeft behoed voor een grotere nederlaag. Door de overwinning komt Ajax op 10 punten en staat het op vijf van koploper Feyenoord.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Dijks; Klaassen, Riedewald (78. Schöne), Gudelj; Ziyech, Traoré (68. Dolberg), Younes (88. El Ghazi)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.