Ajax niet opgewassen tegen AZ

Ajax heeft voor de tweede keer op rij deze week verloren. De Amsterdammers gingen afgelopen dinsdag onderuit bij Liverpool en zondagmiddag was AZ te sterk voor de ploeg van Alfred Schreuder. In Alkmaar won de thuisploeg met 2-1. Door de nederlaag moet Ajax de koppositie afstaan aan PSV dat eerder op de middag won van Feyenoord.

AZ zat er vanaf het begin fel op bij Ajax en de Amsterdammers konden net als tegen Liverpool de voetballende oplossing niet vinden. Toch was het Ajax dat de score opende. Blind stuurde Taylor in de diepte die de bal afgaf op de meegelopen Kudus die de bal rustig in kon tikken. AZ was daarna de bovenliggende partij en kwam in de 40e minuut op gelijke hoogte via Mees de Wit. Daarna volgde vijf minuten blessuretijd waarin AZ vlak voor het rustsignaal ook op voorsprong kwam dankzij een treffer van Odgaard.

In de tweede helft begon Ajax goed met een kans voor Tadic, maar hij kwam niet tot een inzet door goed verdedigend werk van AZ. Aan de andere kant was het Reijnders die dichtbij de 3-1 was, maar Pasveer tikte de bal nog nipt op de paal. Pas in het laatste deel van de tweede helft begon Ajax de overhand te krijgen en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Kudus zag een inzet van de lijn worden gehaald en ook Timber en Tadic waren vlak voor tijd nog dichtbij de 2-2, maar uiteindelijk viel de goal niet waardoor Ajax haar eerste competitienederlaag leidde.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.