Ajax heeft vrijdagmiddag haar tweede oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren. In Hardenberg werd geoefend tegen het Deense FC Nordsjaelland dat met 3-1 te sterk was voor de ploeg van Frank de Boer. Ingvartsen en Karlsson (2x) zorgden er eerst voor dat nummer zes van Denemarken met 3-0 voor kwam te staan en een kleine tien minuten voor tijd redde Danny Bakker de eer.

Nemanja Gudelj reageerde na afloop op de nederlaag. “Vooropgesteld: ik houd absoluut niet van verliezen. Sterker nog, ik heb er een hekel aan, maar in deze fase moeten we vooral naar de uitvoering en de positieve dingen kijken. Ik vond het druk zetten bijvoorbeeld in fases best goed gaan. Het veld was niet snel en dat was in het nadeel van de aanvallende ploeg. Dat verklaart, denk ik, waarom we niet heel veel hebben kunnen afdwingen.”

Opstelling Ajax:
Cillessen (46. Onana); Van Rhijn (75. Dankerlui), Veltman (46. Savastano), Heitinga (75. Vissie), Viergever (75. Warmerdam); Gudelj (75. El Mahdioui), Van de Beek (75. Bakker), Andersen (60. Duarte); Muric (75. Acolatse), El Azzouzi (60. Hendriks), Kishna (46. Cerny).