Ajax niet opgewassen tegen Nordsjaelland

1416953173

Ajax heeft vrijdagmiddag haar tweede oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren. In Hardenberg werd geoefend tegen het Deense FC Nordsjaelland dat met 3-1 te sterk was voor de ploeg van Frank de Boer. Ingvartsen en Karlsson (2x) zorgden er eerst voor dat nummer zes van Denemarken met 3-0 voor kwam te staan en een kleine tien minuten voor tijd redde Danny Bakker de eer.

Nemanja Gudelj reageerde na afloop op de nederlaag. “Vooropgesteld: ik houd absoluut niet van verliezen. Sterker nog, ik heb er een hekel aan, maar in deze fase moeten we vooral naar de uitvoering en de positieve dingen kijken. Ik vond het druk zetten bijvoorbeeld in fases best goed gaan. Het veld was niet snel en dat was in het nadeel van de aanvallende ploeg. Dat verklaart, denk ik, waarom we niet heel veel hebben kunnen afdwingen.”

Opstelling Ajax:
Cillessen (46. Onana); Van Rhijn (75. Dankerlui), Veltman (46. Savastano), Heitinga (75. Vissie), Viergever (75. Warmerdam); Gudelj (75. El Mahdioui), Van de Beek (75. Bakker), Andersen (60. Duarte); Muric (75. Acolatse), El Azzouzi (60. Hendriks), Kishna (46. Cerny).  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.