Ajax Thuisshirt 2017-18

“Ajax niet zo goed als iedereen denkt”

De titelstrijd in de Nederlandse competitie is beslist, zo denkt Aad de Mos. De voormalige coach van Ajax en PSV weet zeker dat PSV de voorsprong van zeven punten op Ajax niet meer gaat weggeven.

“PSV komt nu in een flow, waarin het ‘schijtbakkenvoetbal’ wordt omgezet in aanvallend voetbal met druk naar voren. Bovendien heeft PSV een makkelijk programma. In maart spelen ze drie van de vier wedstrijden thuis”, zegt de 70-jarige De Mos tegen Trouw. “Daarnaast is Ajax niet zo goed als iedereen denkt. In Amsterdam gaan ze de komende maanden nog veel over zich heen krijgen. En dat is terecht.”

Vooral het technische beleid krijgt een draai rond de oren van ‘Haagse Aadje’: “Ik kan zo een lijstje met miskopen opnoemen. Davinson Sanchéz verbloemt bijvoorbeeld dat twee andere Colombianen, Mateo Cassierra en Luis Orejuela, totaal niet in beeld zijn, terwijl ze Ajax veel geld hebben gekost”, zo gaat de oud-trainer door. “Verder is het wisselbeleid van Erik ten Hag dramatisch. Ik zeg altijd: de wijzen komen uit het oosten, maar niet de ‘voetbalwijzen’. Ajax is geen club voor dat soort trainers. Als je je in Amsterdam staande wilt houden, moet je een zekere flair hebben of het Ajax-DNA in je hebben. Ten Hag heeft dat niet.”

Bij PSV is er meer rust, vindt De Mos. “Dat is de verdienste van trainer Phillip Cocu. In Nederland is er misschien wat discussie over hem geweest, maar in Eindhoven nooit. Cocu heeft bij PSV een aantal mindere fases gehad, maar die wist hij altijd kort te houden – en nooit zeven, acht wedstrijden op rij, zoals bij Van Bronckhorst met Feyenoord. Waar hij een aantal seizoenen geleden nog de hulp van Frank de Boer en Ajax kreeg, behaalt hij het komende kampioenschap volledig op eigen benen. En dat is knap.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.