Ajax heeft de onderhandelingen met FC Barcelona gestart om Isaac Cuenca definitief over te nemen noch een seizoen te huren. Dat schrijft de Spaanse sportkrant Marca donderdag. Ajax lijkt vooralsnog af te steven op een verlengde huurperiode, omdat de Catalaanse grootmacht de vleugelspeler niet wil verkopen. Daarnaast wil de Spaanse club niet meer zoveel meebetalen aan de huursom.

De Spanjaarden betaalden het afgelopen half jaar 70% mee, maar dat is voor Barcelona voor nog een seizoen een te gortig bedrag. Marc Overmars sprak deze week met FC Barcelona om te onderhandelen over de huursom. Het is een opvallend bezoek geweest van de oud-aanvaller, omdat Frank de Boer aangeeft liever een speler te willen kopen, voordat men overgaat op de optie om een speler te huren.

Cuenca blijft het liefst nog een jaar in Amsterdam om zich te kunnen ontwikkelen. De behendige voetballer kwam sinds de winter op huurbasis uit voor Ajax, maar kon zich nauwelijks bewijzen wegens een knieblessure. Cuenca vindt het Ajax-voetbal lijken op die van Barcelona en raadde daarom ook teamgenoten uit Barcelona aan om in Nederland te komen voetballen.  

Reageren op dit bericht