Ajax nu ook actief in het Midden-Oosten: samenwerking met Sharjah FC

Ajax en Sharjah FC, kampioen van de Verenigde Arabische Emiraten, zijn een samenwerkingsovereenkomst overeengekomen van drie jaar, meldt Ajax.nl. Daarbij is nog een optie opgenomen voor nogmaals drie jaar.

De samenwerking is op het gebied van jeugdopleidingen. Via de speciaal opgerichte Ajax Coaching Academy (ACA) is Ajax bezig om de jeugdopleiding uit te dragen. Daarvoor krijgt de Nederlands landskampioen een flinke financiële impuls. Ajax is al actief in China (Guangzhou R&F FC), Japan (Sagan Tosu) en Australië (Sydney FC).

De Nederlands recordkampioen zal stafleden uit Amsterdam permanent in de VAE te stationeren. Ajax zal alle onderdelen van de jeugdopleiding, zoals scouting, talentontwikkeling en de daaraan ondersteunende afdelingen, in handen krijgen.

Algemeen directeur van Ajax, Edwin van der Sar: “Dit is een volgende stap voor Ajax. We zijn verheugd om ons wereldwijde voetbalnetwerk uit te breiden met Sharjah FC, een club die op het gebied van het opleiden van talent hetzelfde voor ogen heeft. Ons doel is om samen een sterke jeugdopleiding neer te zetten, de talenten daar naar een hoger niveau te tillen. Ajax heeft de laatste jaren flinke stappen gemaakt in het delen van kennis op dit gebied. De vraag hiernaar neemt toe, we kijken naar partners die goed bij ons passen. Wij zijn ervan overtuigd die in Sharjah FC gevonden te hebben.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.