De Toekomst

Ajax O-19 na strafschoppen uitgeschakeld in Youth League

Ajax O-19 is dinsdag na een zware wedstrijd gestrand in de achtste finale van de UEFA Youth League. Op bezoek bij Olympique Lyon eindigde het Europees avontuur van de Amsterdammers na strafschoppen.

De ploeg van trainer John Heitinga begon de wedstrijd nog goed door al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Na een goede voorzet van Ché Nunnely wist Brian Brobbey de openingstreffer al na zes minuten tegen de touwen te schieten en daarmee zijn derde treffer van het toernooi te maken.

Lang konden de Ajacieden niet genieten van hun voorsprong. In de negentiende minuut kwam Lyon weer op gelijke hoogte door een goed benutte rebound van aanvaller Lenny Pintor. Daarna kreeg Ajax het moeilijk en bereikte het, mede door een uitblinkende Issam El Maach, met een 1-1 stand de rust.

Tien minuten na rust ging het echter weer mis voor de uitploeg. Lyon-middenvelder Hamza Rafia schoot op fenomenale wijze vanaf de middellijn en verraste daarmee El Maach, die te ver voor zijn doel stond. Daarna was het lang wachten voor Ajax, maar in de 91e minuut was het wederom Brobbey die met zijn tweede van de middag de wedstrijd vlak voor tijd tot strafschoppen wist te verlengen.

In die penaltyserie wisten de Amsterdammers niet te winnen. Na 15 strafschoppen miste Dillion Hoogerwerf de beslissende penalty en verloor Ajax met 6-5. Aangezien de duels in de knock-out fase van de Youth League maar over één wedstrijd gaan betekende dat een uitschakeling.

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Jan van der Horst

Jan van der Horst