De Toekomst

Ajax O19 overwintert in Youth League ondanks teleurstellende nederlaag (video)

Ajax O19 heeft dinsdagmiddag overwintering in de UEFA Youth League veilig weten te stellen ondanks een 2-0 nederlaag tegen Legia Warschau. Nadat de ploeg van John Heitinga twee weken geleden een makkelijke 1-4 overwinning behaalde in Polen ging het dinsdagmiddag compleet anders en kwamen de Ajacieden uiteindelijk met de schrik vrij. 

Al vroeg in de wedstrijd kwam Legia op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Mateusz Zyro. De aanvoerder kopte in de veertiende minuut raak uit een vrije trap. Ajax wist in de rest van de eerste helft weinig kansen te creëren en werd enkel gevaarlijk vanuit standaardsituaties.

Na de 0-2 van Legia, in de 2e minuut na rust, werd het spel van Ajax er niet beter op. Sterker nog: Legia kreeg in de 20 minuten die volgden een aantal dotten van kansen om de score uit te breiden. Ajax kwam echter met de schrik vrij en gaat zodoende in de koker voor de loting van de play-offs.

De loting zal plaatsvinden op 11 december. De mannen van Heitinga loten tegen één van de nummers twee uit de poulefase. Daar zitten grote clubs bij zoals Real Madrid en Paris Saint Germain. Die clubnamen zijn nu nog niet definitief, er worden nog duels gespeeld.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Jelle Spanninga

Jelle Spanninga

Redacteur AjaxInside | De jeugd heeft de toekomst | Student