Ajaxinside.nl

Ajax is zondagmiddag tegen AZ officieus kampioen geworden. De Amsterdammers hebben dankzij een 2-0 zege op AZ nu twaalf punten voorsprong op PSV met nog vier wedstrijden te gaan. De Amsterdammers hebben slechts één punt nodig om de titel definitief veilig te stellen. De overwinning kwam tot stand dankzij twee doelpunten van Davy Klaassen. Volgende week zondag kan Ajax de schaal pakken als het thuis tegen FC Emmen aantreedt.

De eerste helft was zeer vermakelijk. Beide teams haalden een hoog niveau en creëerden redelijk wat kansen. De eerste grote mogelijkheid was voor Haller, maar de spits vond Bizot op zijn weg. Aan de andere kant redde Stekelenburg knap op een harde inzet van dichtbij van Stengs. Niet veel later was de Ajax-goalie opnieuw belangrijk door in een één op één situatie Gudmundsson van scoren af te houden. Tadic was vlak voor rust nog dichtbij een goal, maar zijn vrije trap werd gekeerd door Bizot.

Na rust lag het tempo lager en werden beide teams slordiger. Ajax ging nog wel goed van start en kreeg via Tagliafico een kans op de 1-0, maar zijn inzet werd gekeerd. Na ruim een uur spelen gaf Martinez een heerlijke pass op Haller, maar de Fransman kopte over het doel. Niet veel later was het toch raak. Tadic speelde de bal richting Haller die de bal liet lopen voor Klaassen en de middenvelder schoot raak: 1-0! AZ kwam er niet meer aan te pas en Ajax liet de bal rondgaan. Invaller Brobbey kreeg een grote kans op de 2-0, maar miste één op één met de keeper. In de slotfase viel alsnog de 2-0 toen Klaassen een corner van Gravenberch bij de tweede paal binnen kopte waarmee Ajax officieus kampioen is!

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Rensch, J. Timber, Martínez, Tagliafico; Gravenberch, Álvarez, Klaassen; Antony, Haller en Tadic.