David Neres

Ajax ondanks moeizame start eenvoudig voorbij VVV

Na de rampzalige wedstrijd tegen PSV heeft Ajax de kater enigszins van zich af weten te spelen. In de eigen Johan Cruijff Arena begonnen de Amsterdammers matig tegen VVV Venlo en hadden moeite om de gele muur te slechten. De thuisploeg kwam zelfs op achterstand, maar wisten deze nog voor de rust ongedaan te maken. Vooral dankzij uitblinkers Hakim Ziyech en David Neres liepen de Amsterdammers vervolgens eenvoudige uit naar een 4-1 zege.

Ajax had wat goed te maken na de dramatische wedstrijd tegen landskampioen PSV. Erik ten Hag koos er daarom voor om het duel te beginnen met slechts drie verdedigers. Hierdoor kreeg Mazraoui een basisplaats. Het plan van de trainer die onder vuur ligt kwam in de eerste helft bepaald niet uit de verf. Het tempo lag te laag bij de Amsterdammers waardoor het vele balbezit niet omgezet kon worden tot grote kansen.

Ondanks dat kreeg Ajax na zeven minuten de ideale mogelijkheid om de score te openen. Lasse Schöne mocht vanaf de penaltystip de score openen nadat hij zelf het slachtoffer was geworden van een overtreding, maar Lars Unnerstall koos de goede hoek. Tot overmaat van ramp was het bij de eerste kans van VVV wel direct raak. Ralf Seuntjens ramde op fraaie wijze de bal achter Onana.

Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Ajax wist nog voor de rust orde op zaken te stellen. Binnen een tijdsbestek van nog geen vijf minuten scoorde Ajax twee keer en ging de thuisploeg alsnog met een voorsprong richting de thee. Het was de Braziliaan Neres die twee keer het eindstation was na een vlotlopende aanval.

Na de rust beet VVV nog één keer van zich af. Vito van Crooij ontsnapte aan de Ajax defensie, maar faalde oog in oog met Onana. Vanaf dat moment voerde de nummer twee van de eredivisie het tempo op en liepen eenvoudig uit tot een ruime overwinning. Nadat Wöber de lat had geraakt en Justin kluivert op Unnerstall stuitte was het Huntelaar die de 3-1 op het scorebord zette.

De aanvaller bleef rustig nadat hij de bal had gekregen van uitblinker Neres. Ajax drukte vervolgens verder door. De paal stond de 4-1 van Neres in de weg. Ziyech had meer geluk met het aluminium. De middenvelder, die zowel werd toegezongen als uitgefloten, schoot via de binnenkant van de paal raak en werd zo beloond voor een uitstekende wedstrijd.

Ondanks nog een aantal goede mogelijkheden bleef VVV verder leed bespaard. De scherpte ontbrak regelmatig bij Ajax in de afronding en ook Lars Unnerstall bleek een grote sta in de weg. Het bleef daardoor bij 4-1 waardoor Ajax de twee plek in de eredivisie zo goed als veilig heeft gesteld.

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink