Hakim Ziyech I

Ajax ondanks valse start zonder problemen langs NAC

Ajax blijft door een 3-1 overwinning tegen NAC in het spoor van koploper PSV. De Amsterdammers keken in eigen huis al vroeg tegen een achterstand aan, maar wisten uiteindelijk zonder groots te spelen alsnog de drie punten in eigen huis te houden. Van de Beek en Neres maakten de vroege achterstand nog voor de rust ongedaan. Ziyech zorgde vlak voor het eindsignaal voor de 3-1.

Ajax begon het duel met dezelfde elf namen als een een week geleden tegen FC Utrecht. In de Domstad hielden de Amsterdammers de nul, maar dat lukte tegen NAC nog geen tien minuten. Nadat Korte al vroeg in de wedstrijd een grote kans had laten liggen, was het Ambrose die na zeven minuten een afvallende bal vanaf rand zestien genadeloos hard achter Onana ramde.

Na de vroege openingstreffer van de bezoekers was het aan Ajax om een gat te vinden in de compacte verdediging van NAC. Het elftal van Ten Hag voerde de druk op en begon met een omsingeling van het doel van Mark Birighitti. Dat leverde na 25 minuten spelen voor het eerst een grote kans op en het was ook direct raak.

Justin Kluivert kwam vanaf links naar binnen en stuurde met een fraaie kapbeweging twee NAC spelers het bos in. Vervolgens hield de buitenspeler het overzicht en legde de bal panklaar op het hoofd van de inlopende Van de Beek. De middenvelder legde de bal achter de kansloze Mark Birighitti en zette Ajax weer op gelijke hoogte.

De Amsterdammers bleven doorgaan met druk zetten en lieten de Bredanaren niet meer terugkomen in de wedstrijd. Het was wachten op de 2-1 en die viel uiteindelijk nog voor de rust. Neres veroverde de bal op het middenveld en soleerde richting het doel van Birighitti. Geen enkele speler van NAC wist de wendbare Braziliaan af te stoppen waardoor de bal uiteindelijk tegendraads achter de doelman van NAC verdween.

Op een korte opleving van NAC na, bleef het wedstrijdbeeld in de tweede helft ongewijzigd. De bezoekers zakten terug tot diep op de eigen held en lieten Ajax het spel maken. De Amsterdammers slaagden hier onvoldoende in. Het tempo lag te laag en, op een aantal schoten van afstand na, werd de thuisploeg amper gevaarlijk. Omdat het nog steeds maar 2-1 was mocht NAC blijven hopen op een punt.

Tot een kans op de gelijkmaker kwam het uiteindelijk niet. NAC kwam niet meer weg van de eigen helft en kreeg uiteindelijk nog een derde treffer om de oren. In de allerlaatste minuut was het Ziyech die een vrije trap fraai achter Mark Birighitti legde.

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink