Erik ten Hag

Ajax onderuit in besloten oefenwedstrijd

Ajax heeft dinsdag een besloten oefenwedstrijd tegen Preußen Munster verloren. De Duitsers, die uitkomen in de derde liga, waren verrassend met 3-1 te sterk voor de ploeg van Erik ten Hag. Rasmus Kristensen maakte het enige doelpunt namens de Amsterdammers.

Ajax was weliswaar de betere ploeg, maar ging slordig met de kansen om. Huntelaar zag een inzet van de lijn worden gehaald, Neres miste een grote kans en Kuhn raakte de lat. Ajax had het meeste balbezit, maar Preußen Munster toonde zich effectief in de counter. Ajax is nog tot en met 30 juni op trainingskamp in Duitsland.

Ondanks de nederlaag is Ten Hag niet ontevreden. Onze eerste helft was in balbezit van een hoog niveau. We creëerden vier of vijf goede kansen en ik zag ook echt heel goed spel, tegen een ploeg die ‘laag’ staat. De eerste kans voor Preußen, uit een omschakelmoment, gaat erin, na een niet te missen kans voor ons”, zegt hij tegen Ajax Life.

“Ik zag veel goede fases en situaties, gecombineerd met uitstekend positiespel. Ik zag ballen tussen de linies, we vonden de derde man, er waren lopende mensen en zoals ik al zei, we creëerden vier of vijf goede kansen. Dat hebben we goed gedaan, alleen maken we slechts één doelpunt.”

Opstelling eerste helft:
Van Leer; Kristensen, De Ligt, Wöber, Bakker; Eiting, Gravenberch, Labyad; Bandé, Huntelaar en Neres

Opstelling tweede helft:
Lamprou; Mazraoui, Schuurs, Botman, Orejuela; Ekkelenkamp, Bijleveld, De Wit; Nunnely, Sierhuis en Kuhn

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.