Davy Klaassen

Ajax onderuit in Kopenhagen, Klaassen geschorst

 

Ajax is er niet geslaagd om te winnen van FC Kopenhagen. De Amsterdammers gingen met 2-1 onderuit in Denemarken. Rasmus Falk opende na dertig seconden de score, maar Ajax werd niet van z’n stuk gebracht. In de 32e minuut maakte Kasper Dolberg de belangrijke gelijkmaker, waardoor Ajax haar uitgoal te pakken heeft. In de tweede helft maakte Andreas Cornelius de winnende treffer. De return in de Amsterdam ArenA wordt gespeeld op 16 maart om 21:05 uur.

FC Kopenhagen schoot direct uit de startblokken. De thuisploeg nam al na dertig seconden spelen de leiding in de wedstrijd. Falk liep weg uit de rug van De Ligt en schoot diagonaal raak in de verre hoek. Kopenhagen liet daarna Ajax aan de bal, maar kreeg zelf de grootste kansen. Onder meer Cornelius en Santander waren gevaarlijk, maar schoten niet met scherp. Aan de andere kant deelde Ajax af en toe speldenprikjes uit. Na ruim een half uur spelen viel de belangrijke gelijkmaker. Op aangeven van Davy Klaassen rondde Dolberg de voorzet knap af.

Ajax begon uitstekend aan de tweede helft. Het had de controle over de wedstrijd en was al snel twee keer gevaarlijk. Van de Beek zag een inzet van dichtbij worden geblokt, en Traoré had een indraaiend schot, maar dat was een prooi voor de keeper. Ajax was de bovenliggende partij, maar na een uur spelen was toch Kopenhagen dat weer de leiding in de wedstrijd nam. Een voorzet van Ankersen werd ingekopt door Cornelius: 2-1. Ajax ging op zoek naar de gelijkmaker, maar heel veel kansen creëerde het niet. In de slotfase was er veel hectiek. Een doelpunt van Dolberg werd afgekeurd waarop Klaassen protesteerde. De aanvoerder kreeg geel en mist de return in Amsterdam.

Opstelling Ajax:

Onana; Tete, De Ligt, Viergever, Sinkgraven; Klaassen, Schöne, Van de Beek (77′ Ziyech); Traore (77′ Neres), Dolberg, Younes

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.