Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 15 december 2010 12:00 – Bron: Voetbalzone

Ajax onkent de berichtgeven dat Nicolas Lodeiro in de winterstop terug zal keren naar het Uruguayaanse Nacional. De Urugayaanse topclub zou interesse hebben om Lodeiro terug te halen naar Nacional en Lodeiro zou via Twitter gemeld hebben dat de overgang al bijna in kannen en kruiken was. Volgens persvoorlichter Miel Brinkhuis heeft de Uruguayaan niet eens een twitter account.

“Het bericht is dus niet waar”, laat Brinkhuis weten aan Voetbal International. “Nicolas zit momenteel gewoon bij ons in Amsterdam, waar hij revalideert van een gebroken middenvoetsbeentje. In de winterstop vertrekt Nicolas weliswaar naar Uruguay, maar dat is alleen om verder te herstellen. Wij hebben absoluut niet de intentie om hem te verkopen of te verhuren.”

Het is niet voor het eerst dat iemand zich uitgeeft voor een voetbalspeler, met alle gevolgen van dien. “Er zijn tegenwoordig meer fake- dan echte accounts en daar hebben meerdere mensen last van. Onlangs nog gaf iemand zich uit voor Urby Emanuelson”, wist Brinkhuis. Lodeiro speelde pas acht competitieduels voor Ajax, allemaal als invaller en in de tweede seizoenshelft van het vorige voetbaljaar.  

Reageren op dit bericht