Ajax ontsnapt dankzij super-sub Huntelaar aan puntverlies in Twente

Ajax is erin geslaagd om optimaal te profiteren van het puntverlies van PSV. Klaas Jan Huntelaar kroonde zich tot matchwinner door als invaller de wedstrijd te beslissen. Twente wist in de slotfase de vroege openingsgoal van Haller nog wel ongedaan te maken, maar kon het punt niet over de streep trekken. Huntelaar viel twee minuten voor tijd in en nam vervolgens de 1-2 en 1-3 voor zijn rekening.

Tegen PSV moest Sebastian Haller nog genoegen nemen met een plek op de bank, maar uiteraard werd er tegen Twente een basisplaats ingeruimd voor de recordaankoop. Hierdoor moest Zakaria Labyad op de bank plaatsnemen. Daar vond hij Perr Schuurs naast zich. De centrale verdediger was gepasseerd ten faveure van Jurriën Timber, die volgens Ten Hag beter geschikt was om de aanval van Twente onschadelijk te maken.

Van de twee wijzigingen leverde de eerste al snel het gewenste effect op. Bij de eerste goede mogelijkheid was het direct raak voor Sébastien Haller. De Fransman kopte na zeven minuten een uitstekende voorzet van Antony fraai achter Drommel. Een dramatische start voor Twente dat ook nog eens verder moest zonder Vaclav Cerny. De oud-Ajacied liep een blessure op toen hij Onana onder vuur nam.

Ajax nam vervolgens het heft in handen, maar vergat het overwicht uit te drukken in doelpunten. Dit lag vooral aan de afronding. Mogelijkheden waren er genoeg, maar veel pogingen gingen recht in de handen van Drommel. Vooral Antony mocht het zich aanrekenen dat Ajax niet met een grotere voorsprong de rust in ging. Aan de andere kant krabden ook Menig en Danilo zich nog even achter de oren. Ook zij lieten een aantal flinke kansen onbenut.

Direct na rust had Menig het vizier wel op scherp. De oud-Ajacied ging er razendsnel vandoor en schoot via de binnenkant van de paal de gelijkmaker binnen. De vreugde was alleen van korte duur. De VAR had er een vergrootglas voor nodig, maar oordeelde dat het toch echt net buitenspel was. Net als in de eerste helft kwamen de dompers voor Twente kort achter elkaar. Net als Cerny liep ook Oosterwolde een blessure op en kon niet verder.

Vervolgen was het wachten op de 0-2, maar Ajax bleef kansen om zeep helpen. Met name Promes liet een aantal mogelijkheden liggen om de Amsterdammers in veilig haven te schieten. Al lieten ook Haller en invaller Labyad het na om de wedstrijd te beslissen. Hierdoor bleef Twente in de wedstrijd en mocht nog hopen op een punt.

En dat punt leek er ook te gaan komen. Gravenberch ging in de fout bij een corner en legde de bal zo voor de voeten van Pleguezuelo. De verdediger liet dit buitenkansje niet liggen en schoot met nog een paar minuten op klok Twente naast Ajax. Zo leken de Amsterdammers voor de derde keer op rij puntverlies te gaan lijden.

Ten Hag besloot zijn joker in te zetten en bracht Klaas Jan Huntelaar binnen de lijnen. Een gouden zet, want het was direct raak. Haller legde de bal uitstekend terug en Huntelaar, die in de belangstelling van Schalke staat, schoot de 1-2 binnen. Een minuut later maakte de invaller aan alle spanning een einde door de 1-3 over Drommel te wippen. Zo moest Ajax diep gaan, maar wordt er uiteindelijk toch optimaal geprofiteerd van het puntverlies van PSV.

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Thomas Aalderink

Thomas Aalderink