Lisandro Martinez gaat Ajax een hele hoop geld opleveren. De Argentijn staat op het punt om de overstap naar Manchester United te maken en de Engelsen zullen een transfersom van 54 miljoen euro gaan betalen die nog op kan lopen middels bonussen naar 64 miljoen euro. Zo meldt de Telegraaf. In de zomer van 2019 kwam de centrumverdediger voor 7 miljoen euro over naar Amsterdam.

Ajax wilde aanvankelijk nog niet meewerken aan een transfer van Martinez die nog tot medio 2025 onder contract staat bij Ajax. Zo werden biedingen rond de 45 miljoen euro nog van tafel geveegd, maar het bod van Manchester United konden de Amsterdammers simpelweg niet meer weigeren waar inmiddels de verdediger zelf ook zijn zinnen op een overstap naar de Premier League had gezet.

Door het vertrek van Martinez schakelt Ajax direct door naar  een vervanger. Calvin Bassey van Rangers FC moet de Amsterdamse defensie komen versterken. De 22-jarige Engels-Nigeriaanse verdediger kan zowel centraal als linkback uit de voeten.