Ajax ook in de laatste voorronde CL een beschermde status

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 16 mei 2016 21:35 – Bron: Ajaxinside.nl

1377555704

Mocht Ajax de derde voorronde van de Champions League overleven, dan genieten de Amsterdammers ook in de laatste horde richting de groepsfase een beschermde status. Doordat Napoli op de tweede plek eindigde in Italië en Zenit in Rusland geen beslag wist te leggen op een ticket voor de voorrondes kan Ajax de absolute topploegen ontlopen.

Mocht de Amsterdamse topclub de derde voorronde overleven, wacht er zeker geen gemakkelijke tegenstander. AS Roma, Fenerbahce en Borussia Mönchengladbach behoren tot de mogelijke tegenstanders. Daar kunnen nog twee namen bijkomen, maar die komen uit de derde voorronde van het miljoenenbal. Clubs als Manchester City, FC Porto, Napoli of Shakhtar worden dan ontlopen.

Eerst zal Ajax de derde voorronde moeten doorkomen. Zoals het er nu naar uitziet is het lijstje met mogelijke tegenstanders zo goed als bekend. Young Boys, AS Monaco, FK Rostov, Steaua Boekarest en een nog nader te plaatsen Griekse club kunnen aan de Amsterdammers gekoppeld worden.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.